Cursus ADR Basis initieel + Code 95 (2 dagen)

Terug

Cursus ADR Basis + Code 95 Initieel

Het vervoeren van gevaarlijke stoffen is een risicovolle baan, daarom moet je als chauffeur goed op de hoogte zijn van de voorschriften en weten waar je op moet letten. Chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren moeten om die reden in het bezit zijn van een ADR Basiscertificaat. Daarom is deze cursus ADR Basis + Code 95 ontwikkeld. Dit certificaat is geldig in heel Europa.

Wat staat je te wachten?

In de ADR cursus leer je gevaarlijke stoffen te onderscheiden en je rijstijl hierop aan te passen. Ook vestigen wij de aandacht op het verlenen van eerste hulp en brandbestrijding. Tijdens de cursus bereiden wij je goed voor op het examen. Ons doel is dat jij snel over de papieren beschikt die jij nodig hebt. Hoe? Door onze cursussen laagdrempelig te houden! We gaan er samen voor zorgen dat jij je certificaat haalt: zo geleerd, zo gedaan.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren en voor de eerste keer het certificaat willen halen (initiële module).

Resultaten

 • De administratieve afhandeling van het vervoer
 • De juiste maatregelen treffen bij noodsituaties
 • Fysieke risico’s voorkomen
 • Vervoeren volgens de voorschriften, veiligheid en eigenschappen van het product
 • Kennis van gevaarlijke stoffen

Onderwerpen

 • Eerstehulpverlening
 • Anticiperend rijgedrag
 • Brandbestrijding in theorie en praktijk
 • Classificatie van gevaarlijke stoffen
 • Vervoer van stukgoed

Inhoud

De cursusdagen sluit je af met het officiële ADR examen. ADR examens worden digitaal afgenomen bij het CBR zelf. Wij doen ons uiterste best om dit aansluitend op de cursus te laten plaatsvinden, bij de dichtstbijzijnde CBR vestiging. Helaas zijn daar niet altijd nog plekken beschikbaar. In dat geval bieden wij een andere datum of een andere locatie aan.

Afronding

Als je de cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het CBR certificaat ADR en een bijbehorend pasje. Het ADR certificaat is 5 jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

Code 95

Deelname aan deze cursus kan bij het CCV voor 14 nascholingsuren worden geregistreerd. Wij verzorgen deze registratie voor je.

De cursus ADR Basis zonder code 95?

Wil je de cursus ADR Basis volgen zonder code 95 kijk dan op de crusus ADR Basis

Certificaat uitbreiden met ADR Basis & Tank + code 95 ?

Wil je ADR Basis uitbreiden met module Tank of module Tank (klasse 1+7)? Kijk dan bij de cursus ADR Basis & Tank + Code 95 

ADR Basis + code 95

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

 • Eén aanspreekpunt
 • Geen reserveringskosten
 • Scherpste prijs
 • Altijd in de buurt
 • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Voor wie
De opleiding ADR Basis is voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren.

Resultaten
– De administratieve afhandeling van het vervoer
– De juiste maatregelen treffen bij noodsituaties
– Fysieke risico’s voorkomen
– Vervoeren volgens de voorschriften, veiligheid en eigenschappen van het product
– Kennis van gevaarlijke stoffen

Onderwerpen
– Eerstehulpverlening
– Anticiperend rijgedrag
– Brandbestrijding in theorie en praktijk
– Classificatie van gevaarlijke stoffen
– Vervoer van stukgoed

Inhoud
De cursus duurt drie dagen. De eerste twee cursusdagen zijn van 7.00 tot 15.00 uur, de derde cursusdag is van 7.00 tot 11.30 uur. Deze cursus sluit je af met het officiële ADR examen. ADR examens worden digitaal afgenomen bij het CBR zelf. Wij doen ons uiterste best om dit aansluitend op de cursus te laten plaatsvinden, bij de dichtstbijzijnde CBR vestiging. Helaas zijn daar niet altijd nog plekken beschikbaar. In dat geval bieden wij een andere datum of een andere locatie aan.

Afronding
Als je de cursusdagen hebt gevolgd en het examen met goed resultaat hebt afgerond, krijg je het CBR certificaat ADR en een bijbehorend pasje. Het ADR certificaat is vijf jaar geldig. Het certificaat en je pasje sturen wij binnen enkele werkdagen naar je op.

Code 95
Deelname aan deze cursus kan bij het CCV voor 14 nascholingsuren worden geregistreerd. Wij verzorgen deze registratie voor je.