Cursus NEN 3140 VP (1 dag)

Terug

Cursus NEN 3140 VP cursus

Bestaat jouw functie uit het werken met elektrotechnische objecten? Dan is het van groot belang veilig en zelfstandig met deze installaties te kunnen werken. Je moet aan de hand van de NEN 3140 aantonen dat je over de benodigde kennis en vaardigheden beschikt. Deze cursus NEN 3140 VP leert je in 1 dag de kennis die je nodig hebt!

Waar staat NEN 3140 VP voor?

De afkorting VP in NEN 3140 VP staat voor Vakbekwaam Persoon. Deze NEN 3140 certificering is bedoeld voor mensen die werken aan elektrische installaties. Wanneer je je certificeert als VP ben je gecertificeerd om zelfstandig elektrotechnische werkzaamheden uit te voeren en mogen dus mensen met VOP onder begeleiding van jou werkzaamheden uitvoeren. In dit geval is dus iemand met Vakbekwaam Persoon bijvoorbeeld de leidinggevende óf zelfstandig werkende. 

Voor wie is deze cursus?

De basiscursus is geschikt voor iedereen die werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht. Maar ook als je door de werkgever benoemd wil worden tot Vakbekwaam Persoon (VP), bijvoorbeeld industriële monteurs. Dit in het kader van de norm NEN 3140.

Wat is het doel van de cursus?

Tijdens de NEN 3140 cursus leer je de gevaren en risico’s kennen die van toepassing zijn op het werken met elektrotechnische installaties. Je leert deze gevaren en risico’s beperken en elektrotechnische handelingen zelfstandig en veilig uitvoeren.

Basis of herhaling?

Heb je al eerder de cursus NEN 3140 gedaan en ben je toe aan herhaling? Ook dan kun je deze cursus volgen om je certificaat te verlengen.

Wat is de inhoud van de cursus?

De basiscursus duurt 1 dag. Aandacht wordt besteedt aan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Elektrotechnische gevaren en ongelukken
  • Elektrotechnische bedrijfsvoering en wetgeving
  • Veilig werken door deskundig personeel
  • Werken met een werkvergunning en schakelbericht

Certificaat

Aan het einde van de cursusdag ontvang je het certificaat NEN 3140 VP. Dit certificaat heeft de geldigheidsduur van drie jaar.

NEN 3140 Vakbekwaam Persoon

NEN 3140 VP of VOP?

Bij de NEN 3140 is het mogelijk je te laten benoemen als VP (Vakbekwaam persoon) of VOP (Voldoende Onderricht Persoon). Indien je eenvoudige werkzaamheden aan elektrische installaties uitvoert, of enkel werkt onder een VP’er, is het voldoende de NEN 3140 VOP cursus te volgen.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 313 excl. btw

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)