Notuleren

Cursus speciaal voor de beginnende notulist

Terug

Notuleren voor beginners

Notuleren kun je leren door het vooral veel te doen. Tijdens vergaderingen wordt niet altijd genotuleerd. Een gevolg is dat er kostbare informatie verloren kan gaan, en dat is niet de bedoeling. Tijdens deze cursus Notuleren voor beginners ga je met praktische opdrachten aan de slag om de kunst van het notuleren zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Je hoeft niet alles meer te onthouden. Dat scheelt weer.

Voor wie is deze cursus?

De cursus is bedoeld voor iedereen die vergaderingen, werkbesprekingen of bijeenkomsten verslaat.

Je leert tijdens deze cursus notuleren voor beginners onder andere hoe je duidelijke en prettig leesbare verslagen maakt, hoe je actief en gericht luistert, effectief aantekeningen maakt en hoofdzaken van bijzaken scheidt en je leert je richten op de essentie, besluiten en afspraken van een vergadering.
Ook leer je welke technieken in verschillende situaties worden toegepast. Je oefent jouw vaardigheden in kleine groepen en met praktische opdrachten, zoals het notuleren van een ‘echte’ gefilmde vergadering.

Voor de cursus is het gebruik van een laptop niet noodzakelijk. Maar als je gewend bent te notuleren op een laptop, of je wilt dit graag leren, dan is het handig om een laptop mee te nemen.

Wil je meer informatie over de cursus notuleren voor beginners?

Je kunt ook altijd even contact opnemen met ons als je nog vragen hebt. We helpen je daar graag mee verder.

vca basis boek

Toch een andere MKB Cursus volgen? klik dan hier voor ons aanbod.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 395 excl. btw

Locaties: 1

Startdata: 1

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Voor wie De cursus is bedoeld voor iedereen die vergaderingen, werkbesprekingen of bijeenkomsten verslaat. Je leert tijdens deze cursus hoe je duidelijke en prettig leesbare verslagen maakt. Je leert hoe je actief en gericht luistert, effectief aantekeningen maakt en hoofdzaken van bijzaken scheidt. Je leert je richten op de essentie, besluiten en afspraken van een vergadering. Ook wordt duidelijk welke technieken in verschillende situaties worden toegepast. Je oefent jouw vaardigheden in kleine groepen en met praktische opdrachten, zoals het notuleren van een ‘echte’ gefilmde vergadering. Voor de cursus is het gebruik van een laptop niet noodzakelijk. Maar als je gewend bent te notuleren op een laptop, of je wilt dit graag leren, dan raden wij je aan om een laptop mee te nemen. De volgende onderwerpen worden behandeld: • Een agenda opstellen; • De verschillende verslagvormen; • Hulpmiddelen en technieken; • Correct taalgebruik; • Luisteren, opheldering vragen, samenvatten en formuleren. • Effectief aantekeningen maken.