Cursus VCA Basis + examen (1 dag)

Inclusief examen en gratis pasje

Terug

VCA basis in 1 dag. De populairste VCA cursus.

Boek eenvoudig je VCA Basis in 1 dag via CursusGeregeld.nl. In deze dagcursus VCA Basis wordt je voorbereid op het examen aan het einde van de dag.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. Je diploma basisveiligheid VCA is voor veel opdrachtgevers een eis voordat je aan het werk mag gaan. Dat is ook niet gek, het gaat vaak om risicovolle banen waar een ongeluk in een klein hoekje zit. Met jouw VCA Basis laat jij zien dat jij bewust bent van risico’s en dat je in staat bent om te signaleren wanneer een situatie veilig is. Door jouw VCA examen te halen, laat jij zien dat je de basiskennis beheerst over veilig en gezond werken. 

Unieke startgarantie

Niets is zo vervelend dat de cursus op het laatste moment niet doorgaat. Niet bij CursusGeregeld.nl door onze unieke startgarantie. Selecteer tijdens het boeken van je VCA basis cursus in één dag ‘startgarantie’ en je krijgt alleen de cursussen te zien die gegarandeerd doorgaan. Het mooie hieraan is dat het je geen cent meer kost.

Alles inclusief!

Bij CursusGeregeld.nl houden wij niet van kleine lettertjes. Alle getoonde prijzen zijn inclusief zonder bijkomende kosten. Boek je bij ons deze cursus dan is dat inclusief een hele lesdag met een deskundige docent en een examen aan het einde van de dag. Als je geslaagd bent krijg je van ons een certificaat en een gratis pasje op creditcardformaat. Dit VCA certificaat is 10 jaar geldig

Inhoud dagcursus VCA Basis

De volgende onderwerpen komen tijdens de VCA Basis cursus aan bod:

 • Arbowet- en regelgeving
 • Risico-inschatting en preventie van gevaar
 • Ongevalspreventie en oorzaken
 • Kennis van gevaarlijke stoffen
 • Brand- en explosiegevaar
 • Elektriciteit
 • Werken op hoogte
 • Werken in besloten ruimte
 • Gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Proefexamen ter voorbereiding

Proefexamen VCA basis

Nieuwsgierig hoe zo’n examen eruit ziet? Bij VCA infra kun je deze bekijken. Helaas kun je hier niet je kennis mee testen. Wel biedt CursusGeregeld.nl de mogelijkheid aan om proefexamens mee te bestellen. Deze unieke examens worden dan persoonlijk voor je samengesteld vanuit een grote database. Na afloop van zo’n examen kun je dan kijken of je al genoeg kennis hebt of dat het misschien beter is om je nog iets meer te verdiepen in een bepaald onderwerp. Zo kom je niet meer voor verrassingen te staan tijdens je examen en weet je precies hoe zo’n examen werkt. Daarom bevelen wij deze altijd aan om mee te bestellen.

Ik zoek een VCA Basis in een andere taal?

Wil je liever de VCA basis cursus in een andere taal dan hebben we daar ook diverse mogelijkheden voor. We hebben standaard in ons pakket de talen Engels, Turks, Bulgaars, Roemeens, Portugees en Slowaaks. Tevens is het mogelijk om het examen in 27 andere talen te doen. Kijk hier voor het overzicht. Als je deze cursus wilt volgen met een anderstalig examen dan kun je dit aangeven tijdens de boeking van deze cursus

Waaruit bestaat het VCA basis examen?

Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen waar je 60 minuten de tijd voor hebt. De examens worden met behulp van een laptop afgenomen waarbij je na afloop direct hoort of je geslaagd bent. Ook is het mogelijk om het examen mee te luisteren. De examen vragen en de antwoorden worden dan voorgelezen en dit hoor je door middel van een koptelefoon. Wil je hiervan gebruik maken, klik dan tijdens het invullen van cursist gegevens de optie ‘Voorleesexamen’ aan.

Hoe boek ik de juiste VCA cursus?

Er zijn 3 soorten VCA certificaten: VCA Basis, VCA VOL en VCU VIL. De VCA Basis is geschikt als je onder een leidinggevende valt. ZZP-ers dienen sowieso VCA VOL te hebben. Meer informatie over de juiste VCA vind je hier


Cursusdetails

Vanafprijs: € 189 excl. btw

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

 • Eén aanspreekpunt
 • Geen reserveringskosten
 • Scherpste prijs
 • Altijd in de buurt
 • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)