Categorieën

BHV Basis & e-learning & Code 95 (1 dag)

Wil jij je volledige basis BHV halen? En punten verdienen voor de Code 95? En maar 1 dag in de klas zitten? Dan is deze cursus helemaal voor jou! Bij de cursus BHV Basis met e-learning & Code 95 wordt je in 1 dag opgeleid tot BHV’er. Door het volgen van de e-learning wordt je nog beter geïnformeerd én verdien je je punten voor de Code 95 bijscholing.

Vanaf € 179 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

BBMI (Beheerder Brandmeldinstallatie)

Als in je bedrijf een Brandmeldinstallatie aanwezig is, dient er een beheerder aangewezen te worden. Diegene is verantwoordelijk met de bediening, periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie zoals staat beschreven in de NEN 2654-1. Daarom volg je de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI).

Vanaf € 245 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

BHV Ploegleider Herhaling (1 dag)

De ploegleider BHV heeft tijdens een calamiteit de leiding over de ploeg bedrijfshulpverleners binnen de organisatie. Het is mede zijn taak om ervoor te zorgen dat zijn BHV-ploeg geoefend blijft. Ook is hij verantwoordelijk voor het beheer en de controle van de middelen van zijn BHV-ploeg. Deze cursus BHV Ploegleider Herhaling is erop gericht de kennis die je tijdens de cursus BHV Ploegleider Basis hebt opgedaan op te frissen en de praktijkvaardigheden te oefenen.

Vanaf € 170 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

BHV Ploegleider Basis (2 dagen)

De cursus BHV Ploegleider Basis is bedoeld voor personen die binnen hun organisatie aangewezen zijn om leiding en verantwoordelijkheid te nemen voor de BHV-taken binnen de betreffende organisatie. Er kan namelijk behoefte ontstaan aan een dergelijke persoon, wanneer er veel bedrijfshulpverleners in een bedrijf of instelling zijn en de plek waar zij moeten worden ingezet complex is. Een BHV Ploegleider kan namelijk inzet van de individuele bedrijfshulpverleners te coördineren.

Vanaf € 379 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

BHV Herhaling (1 dag)

Wil je BHV’er blijven? Met de cursus BHV herhaling verleng je in een dag je BHV-certificaat met een jaar én houd je je kennis en vaardigheden up-to-date! Binnen 1 dag de theorie opgefrist en de praktijk BHV geoefend. Je BHV certificaat weer een jaar verlengd
Prijs is inclusief les, lunch, certificaat én pasje!

Vanaf € 122 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

BHV Herhaling & Code 95 (1 dag)

Wil je BHV’er blijven? Met de cursus BHV herhaling & code 95 in 1 dag verleng je in een dag je BHV-certificaat met een jaar én houd je je kennis en vaardigheden up-to-date! Na het afronden van deze cursus ontvang je zowel een certificaat als een pasje op creditcard formaat. Ook telt deze cursus mee met de bijscholingsuren voor de code 95.

Vanaf € 143 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

Hoofd BHV basis

Om de veiligheid binnen een bedrijf te waarborgen, is het nodig dat er een BHV-beleid binnen de organisatie aanwezig is. De persoon die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de BHV-taken, zoals die zijn vastgelegd door de Arbowet aan een werkgever, ligt bij de Hoofd Bedrijfshulpverlening. Deze persoon zorgt ervoor dat het BHV-plan voldoet aan de actuele wet- en regelgeving, houdt zich bezig met het voorkomen en beperken van calamiteiten, alsook de evaluatie van voorgevallen calamiteiten.

Vanaf € 540 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

Hoofd BHV Herhaling

Om de veiligheid binnen een bedrijf te waarborgen, is het nodig dat er een BHV-beleid binnen de organisatie aanwezig is. Je bent dan verantwoordelijk voor de coördinatie van de BHV-taken.
Deze zijn vastgelegd door de Arbowet aan een werkgever.

Vanaf € 275 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

Levensreddend handelen en kleine blusmiddelen (LRH) voor monteurs

De cursus LRH ( Levensreddend handelen en Kleine blusmiddelen) is bedoel voor de monteurs die in het werkveld hun werkzaamheden verrichten aan bijvoorbeeld elektrische installaties. Deze cursus richt zich vooral op de praktijk van de monteur die werkzaamheden uitvoert maar ook voor de medewerker die alleen toezicht houdt. Met het behalen van dit certificaat voldoet uw medewerker aan de Stipel eis (o.a. LRH).

Vanaf € 110,95 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties

BHV Basis & Code 95 (2 dagen)

Als je de functie van BHV (Bedrijfshulpverlener) op je gaat nemen en nog niet eerder een BHV cursus hebt gevolgd, is deze training geschikt voor jou! Deze uitgebreide BHV Basis & Code 95 in twee dagen leert je alles wat je moeten weten als BHV’er, daarbij behaal je ook nog punten voor de Code 95.

Vanaf € 301 Excl. BTW

Bekijk cursus Startdata & locaties
Meer resultaten weergeven

Boek makkelijk en snel de beste BHV cursus

Bij CursusGeregeld.nl boek je snel en eenvoudig de beste BHV cursus passend bij jouw wensen. Als particulier, maar ook als werkgever. Hoe werkt dat? Gebruik de uitgebreide filteropties om te vinden wat je zoekt. Bijvoorbeeld in welke plaats je een cursus wilt volgen en of de cursus startgarantie heeft, zodat je er altijd zeker van bent dat de BHV cursus doorgaat! De goedkoopste en best passende BHV cursus gevonden? Dan kun je die gelijk via CursusGeregeld.nl boeken. Eitje!

Is een cursus bedrijfshulpverlening verplicht?

Ja, want hiermee kan jij of één van je collega’s direct hulp bieden bij onveilige situaties in het bedrijf. Het is daarom voor elke werkgever verplicht om een BHV’er in de organisatie te hebben. Hiermee voldoe je aan de eisen die staan omschreven in de Arbowet.
De inhoud van BHV cursussen
Tijdens de lessen wordt theorie vaak afgewisseld met praktijkoefeningen. Het gaat bij hierbij om levensreddende handelingen, zoals:

 • Eerste hulp bij ongelukken (EHBO)
 • Reanimatie met AED
 • Communicatie
 • Ontruimen
 • Brand

Welke BHV cursus past het beste?

Voor een BHV cursus kun je kiezen uit 2 verschillende soorten cursussen: namelijk de BHV Basis en de BHV Herhaling. Is dit de eerste keer dat je een bedrijfshulpverlening cursus wilt gaan volgen? Dan kies je voor een BHV Basis cursus. Wanneer bestaande kennis aan het wegzakken is en je toch up-to date wilt blijven, dan is BHV herhaling de juiste keuze. Geadviseerd wordt om dit jaarlijks te doen!

De 2 soorten Bedrijfshulpverlening cursussen:

BHV Basis

Wanneer je niet eerder een bedrijfshulpverleningscursus gevolgd hebt, kan je, jezelf inschrijven voor een basiscursus. Tijdens deze training worden (spoedeisende) eerste hulp, communicatie, alarmeren en ontruiming, bestrijding van beginnende brand en AED-training behandeld.

BHV Herhaling

Wetten en regels worden continu aangepast en BHV’ers moet hiervan op de hoogte blijven. Een BHV herhalingscursus is voor er dan ook BHV’ers waarvan het certificaat verloopt. Met de herhalingscursus wordt het BHV certificaat met 1 jaar verlengd. Het BHV diploma hoort echter wel nog geldig te zijn op het moment van hercertificeren. De beoordeling van de herhalingscursus bestaat wederom uit een praktijkbeoordeling en een theorie-examen.

Extra specialisatie naast een cursus BHV

Naast de basis BHV cursus is het voor organisaties ook handig om kandidaten met een extra cursus te specialiseren. Het type cursus om in te specialiseren heeft vooral te maken met de verantwoordelijkheid van de werknemer of leidinggevende op de werkplek, denk aan functies zoals: BHV Ploegleider, BHV Coördinator etc. Aanvullende cursussen die je kunt volgen zijn:

 • Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener
 • Code 95
 • Coördinator/Hoofd BHV
 • Eerste Hulp aan kinderen
 • Ploegleider BHV
 • Preventiemedewerker

BHV examen afleggen

Iedere kandidaat legt tijdens zijn training een examen af om opgedane kennis en hulptechnieken te toetsen. Het examen wordt afgenomen aan het eind van de cursusdag en bestaat uit twee delen. Een theoretische deel waarin je spoedeisende eerste hulp, brandbestrijding en ontruimingsvragen moet kunnen beantwoorden en een praktijk examen, waarbij een BHV instructeur je beoordeelt op je vaardigheden. Als beide examens met een voldoende worden afgerond ben je geslaagd!

Klassikale BHV cursus

Als je de digitale BHV cursus hebt afgerond krijgt je toegang tot het online examen, deze bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Direct na afloop van het examen wordt de score gecontroleerd en krijg je te horen of je bent geslaagd. Ter voorbereiding kan je vooraf ook proefexamens maken. Na het succesvol volgen van een klassikale BHV cursus zijn de medewerkers getraind tot een gecertificeerde Bedijfshulpverlener.

BHV-zelfstudie met boek of e-learning

Het is ook mogelijk om jezelf via het internet voor te bereiden op het examen. Hiervoor kan je een e-learning cursus volgen waardoor je op je eigen tempo en zelfgekozen tijdstip kan voorbereiden voor het praktijkdeel. Cursisten worden hiervoor toegelaten indien zij de e-learning volledig hebben afgerond. Op de praktijkdag wordt vervolgens een praktijkbeoordeling en een theorie-examen afgenomen, waarna het behalen van de toetsing het certificaat wordt uitgereikt.

Klassikale BHV cursus waar en wanneer jij wilt!

Opleiders bij CursusGeregeld.nl bevinden zich door heel Nederland, daarom is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt om een training te volgen. Er bestaat bij ons de mogelijkheid om zelf te bepalen of je doordeweeks of op zaterdag de cursus wenst te volgen. Bij CursusGeregeld.nl volg je dus altijd de cursus wanneer het jou uitkomt.

Bedrijfshulpverleningscursus op eigen locatie?

Wanneer je met meerdere mensen van één organisatie een BHV cursus wilt volgen, kan het interessant zijn om deze in-company op de eigen locatie te volgen. Door de cursus in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten!

Wat zijn de kosten van een Bedrijfshulpverleningscursus?

BHV’ers moeten een passende cursus volgen. Om kosten te besparen en een goedkope BHV cursus te vinden, kun je daarom het beste je cursus bij CursusGeregeld.nl boeken. Cursisten ontvangen via CursusGeregeld.nl een kwaliteitsopleiding van deskundige en ervaren trainers. De beste en goedkoopste cursus is afhankelijk van de gestelde wensen en eisen. Ga daarom snel je BHV cursus vergelijken, zodat je zeker weet dat je de hele markt overziet. Dan weet je zeker dat je de beste en goedkoopste BHV cursus hebt gevonden voor jouw situatie!