Alle cursussen:

Cursus BHV Brand en ontruiming (1 dag)

In een brand en ontruiming cursus gaat het er dan ook niet om dat je optimaal leert om grote branden te blussen. Daar is de brandweer voor. Het gaat om het herkennen van calamiteiten en crisissituaties en het leiden van evacuaties om mensen die aanwezig zijn in het pand snel in veiligheid te brengen.

Vanaf € 225 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus EHBO voor onderweg Code 95 (1 dag)

De BHV (EHBO) + code 95 cursus is voor chauffeurs die graag in staat willen zijn om op te treden wanneer iemand eerste hulp nodig heeft, voor iedereen wie graag weet wat te doen bij calamiteiten. Voorkennis is niet nodig, tijdens de BHV (EHBO) cursus + code 95 leer jij alles wat je moet weten en ga je alles in de praktijk oefenen. De cursus telt mee voor 7 bijscholingsuren.

Vanaf € 195 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Herhaling (1 dag)

Wil je BHV’er blijven? Met de cursus BHV herhaling verleng je in een dag je BHV-certificaat met een jaar én houd je je kennis en vaardigheden up-to-date! Binnen 1 dag de theorie opgefrist en de praktijk BHV geoefend. Je BHV certificaat weer een jaar verlengd
Prijs is inclusief les, lunch en certificaat.

Vanaf € 135 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Herhaling Scenariobased (1 dag)

Bij deze BHV Herhaling wordt je scenariobased getraind. Scenariobased wil zeggen dat je door middel van realistische scenario’s leert te handelen in geval van nood. Geen ellenlange presentaties, maar leren door te doen! Hierdoor wordt je als deelnemer in staat gesteld situaties in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure.

Vanaf € 265 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Vind de BHV cursus die bij jou past

 
BHV cursus volgen? Op de werkvloer kunnen verschillende incidenten plaatsvinden. Het is belangrijk dat er altijd een BHV’er aanwezig is om direct te reageren. BHV staat voor bedrijfshulpverlening. De bedrijfshulpverlener zorgt bij calamiteiten direct voor de veiligheid en gezondheid van medewerkers en andere aanwezigen. Daarnaast is de BHV’er ook verantwoordelijk voor de preventie van zulke incidenten. Door een bedrijfshulpverlener aan te stellen voldoet een bedrijf aan de eisen van de Arbo-wet. Wanneer jij bedrijfshulpverlener wordt moet je een BHV cursus volgen. Bij CursusGeregeld.nl ben je daarvoor aan het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten BHV cursussen aan waarbij je binnen 1 of 2 dagen geslaagd bent. Dat is pas snel geregeld! Lees verder om meer te weten te komen over onze cursussen.

Volg jouw BHV cursus via CursusGeregeld.nl

Wanneer je kiest voor één van onze BHV cursussen kun je rekenen op les van ervaren en deskundige docenten. Er is tijdens de cursussen aandacht voor theorie en praktijk. De onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld het bestrijden van een beginnende brand en levensreddend handelen. Je leert ook reanimeren met een AED. Bovendien leer jij hoe je hoort te communiceren tijdens een calamiteit en hoe je moet ontruimen en evacueren. Na het volgen van onze cursussen ben jij binnen 1 of 2 dagen een gecertificeerd BHV’er. Je kunt kiezen voor een klassikale cursus of een cursus met E-learning. Je hebt zelf de keuze om een 1-daagse of 2-daagse cursus te volgen. Wanneer jij al BHV’er bent kun je jouw certificaat met een jaar verlengen door onze BHV herhaling cursus te volgen. Voor iedereen is er een passende cursus te vinden op CursusGeregeld.nl.

Klassikale BHV cursus

Tijdens onze BHV cursus leer jij alles wat nodig is om de functie van bedrijfshulpverlener op je te nemen. Jij weet na de cursus hoe je voor veiligheid kan zorgen binnen het bedrijf. Ook kun je levensreddend handelen en de gezondheid van aanwezige personen beschermen. Wanneer je kiest voor de klassikale cursus leren onze docenten jou alles wat je moet weten. De cursus vindt plaats op één van onze locaties door heel Nederland. Om je extra goed voor te bereiden kun je het Bedrijfshulpverlener lesboek aanschaffen. Daarin staat alle informatie die tijdens de cursus aan bod komt. Naast de standaard cursus kun je ook kiezen voor een cursus BHV brand en ontruiming, BHV + code 95, BHV scenariobased, BHV Engels, BHV hoofd of ploegleider, en meer.

BHV cursus met E-learning

Wanneer thuisstudie echt iets voor jou is kun je kiezen voor de BHV cursus met E-learning. Na het aanmelden ontvang je snel een link die toegang geeft tot de online omgeving. Op die manier kun jij op jouw tempo alles leren over BHV. De theorie komt stap voor stap aan bod en de praktijk wordt getoond door middel van video’s. Na ieder hoofdstuk kun je vragen beantwoorden om je opgedane kennis te testen. Na afloop van de cursus kun je een proefexamen afleggen zodat jij helemaal klaar bent voor je examen. Een cursus met E-learning volgen kan jou veel tijd en geld besparen.

Geslaagd binnen 1 of 2 dagen

Kies jij ook voor CursusGeregeld.nl? Dan kun jij al binnen 1 tot 2 dagen een gecertificeerd BHV’er zijn! Wanneer jij snel leert kun je voor een 1-daagse cursus gaan, met of zonder E-learning. Als je liever de tijd neemt kun je het beste een 2-daagse cursus volgen. Na de cursus kun je het examen afleggen. Door de deskundige begeleiding van onze ervaren docenten slagen de meeste deelnemers direct. Na onze cursus kun jij de functie van bedrijfshulpverlener met een zelfverzekerd gevoel op je nemen.

Boek direct jouw BHV cursus

Via onze website kun jij je direct opgeven voor een BHV cursus. Bekijk eenvoudig de locaties en startdata van de cursus die je wil gaan volgen. Je kunt filteren op locatie en periode waarin jij de cursus zou willen volgen. Klik op de gewenste locatie en datum om je cursus te boeken. Het is ook mogelijk om startgarantie aan te vinken, dan gaat de cursus altijd door ongeacht het aantal deelnemers. Je kunt er dan zeker van zijn dat de cursus op jouw gekozen locatie en datum doorgaat. Vul tot slot al je gegevens in en vink aan of je ook het lesboek wil ontvangen of deel wil nemen aan de E-learning omgeving. Een BHV cursus boeken is bij ons een fluitje van een cent. Ben je op zoek naar een andere cursus, zoals een Code 95 of VCA cursus? Bekijk ons volledige aanbod op de website.

CursusGeregeld.nl helpt jou verder!

Vind jij het lastig om de juiste cursus te kiezen? Heb je een aantal vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan graag voor jou klaar en helpen je snel verder. Vul het contactformulier in, bel naar 030 – 303 95 14 of stuur een email naar info@cursusgeregeld.nl. Wij kijken uit naar jouw bericht en zorgen ervoor dat jij snel van start kunt met de cursus waar je naar op zoek bent! Een antwoord op de meest gestelde vragen over bhv cursussen lees je hieronder.

Is een bhv er verplicht?

Ja, want hiermee kan jij of één van je collega’s direct hulp bieden bij onveilige situaties in het bedrijf. Het is daarom voor elke werkgever verplicht om een BHV’er in de organisatie te hebben. Hiermee voldoe je aan de eisen die staan omschreven in de Arbowet.

Waar bestaat een BHV cursus uit?

Tijdens de lessen wordt theorie vaak afgewisseld met praktijkoefeningen. Het gaat bij hierbij om levensreddende handelingen, zoals:

 • Eerste hulp bij ongelukken (EHBO)
 • Reanimatie met AED
 • Communicatie
 • Ontruimen
 • Brand

 

Welke Bedrijfshulpverlening cursussen zijn er?

BHV Basis

Wanneer je niet eerder een bedrijfshulpverleningscursus gevolgd hebt, kan je, jezelf inschrijven voor een basiscursus. Tijdens deze training worden (spoedeisende) eerste hulp, communicatie, alarmeren en ontruiming, bestrijding van beginnende brand en AED-training behandeld.

BHV Herhaling

Wetten en regels worden continu aangepast en BHV’ers moet hiervan op de hoogte blijven. Een BHV herhalingscursus is voor er dan ook BHV’ers waarvan het certificaat verloopt. Met de herhalingscursus wordt het BHV certificaat met 1 jaar verlengd. Het BHV diploma hoort echter wel nog geldig te zijn op het moment van hercertificeren. De beoordeling van de herhalingscursus bestaat wederom uit een praktijkbeoordeling en een theorie-examen.

Welke specialisaties zijn er binnen de BHV?

Naast de basis BHV cursus is het voor organisaties ook handig om kandidaten met een extra cursus te specialiseren. Het type cursus om in te specialiseren heeft vooral te maken met de verantwoordelijkheid van de werknemer of leidinggevende op de werkplek, denk aan functies zoals: BHV Ploegleider, BHV Coördinator etc. Aanvullende cursussen die je kunt volgen zijn:

 • Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener
 • Code 95
 • Coördinator/Hoofd BHV
 • Eerste Hulp aan kinderen
 • Ploegleider BHV
 • Preventiemedewerker

 

Wat is een BHV examen?

Iedere kandidaat legt tijdens zijn training een bhv examen af om opgedane kennis en hulptechnieken te toetsen. Het bhv examen wordt afgenomen aan het eind van de cursusdag en bestaat uit twee delen. Een theoretische deel waarin je spoedeisende eerste hulp, brandbestrijding en ontruimingsvragen moet kunnen beantwoorden en een praktijk examen, waarbij een BHV instructeur je beoordeelt op je vaardigheden. Als beide examens met een voldoende worden afgerond ben je geslaagd!

Hoe duur is een bhv cursus?

BHV’ers moeten een passende cursus volgen. Om kosten te besparen en een goedkope BHV cursus te vinden, kun je daarom het beste je cursus bij CursusGeregeld.nl boeken. Cursisten ontvangen via CursusGeregeld.nl een kwaliteitsopleiding van deskundige en ervaren trainers. De beste en goedkoopste cursus is afhankelijk van de gestelde wensen en eisen. Ga daarom snel je BHV cursus vergelijken, zodat je zeker weet dat je de hele markt overziet. Dan weet je zeker dat je de beste en goedkoopste BHV cursus hebt gevonden voor jouw situatie!