Alle cursussen:

Cursus BHV Brand en ontruiming (1 dag)

In een brand en ontruiming cursus gaat het er dan ook niet om dat je optimaal leert om grote branden te blussen. Daar is de brandweer voor. Het gaat om het herkennen van calamiteiten en crisissituaties en het leiden van evacuaties om mensen die aanwezig zijn in het pand snel in veiligheid te brengen.

Vanaf € 199 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV (EHBO) + Code 95 (1 dag)

De BHV (EHBO) + code 95 cursus is voor chauffeurs die graag in staat willen zijn om op te treden wanneer iemand eerste hulp nodig heeft, voor iedereen wie graag weet wat te doen bij calamiteiten. Voorkennis is niet nodig, tijdens de BHV (EHBO) cursus + code 95 leer jij alles wat je moet weten en ga je alles in de praktijk oefenen. De cursus telt mee voor 7 bijscholingsuren.

Vanaf € 174 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Herhaling (1 dag)

Wil je BHV’er blijven? Met de cursus BHV herhaling verleng je in een dag je BHV-certificaat met een jaar én houd je je kennis en vaardigheden up-to-date! Binnen 1 dag de theorie opgefrist en de praktijk BHV geoefend. Je BHV certificaat weer een jaar verlengd
Prijs is inclusief les, lunch en certificaat.

Vanaf € 132 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Herhaling Scenariobased (1 dag)

Bij deze BHV Herhaling wordt je scenariobased getraind. Scenariobased wil zeggen dat je door middel van realistische scenario’s leert te handelen in geval van nood. Geen ellenlange presentaties, maar leren door te doen! Hierdoor wordt je als deelnemer in staat gesteld situaties in te schatten en adequaat te handelen volgens de juiste procedure.

Vanaf € 265 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Herhaling Engels (1 dagdeel)

Wil jij graag je BHV diploma vernieuwen, maar is je Nederlands niet zo goed? Boek dan de cursus BHV herhaling Engels. In een praktijkgerichte training worden je kennis en vaardigheden weer opgefrist. Vanuit de Arbowet wordt geadviseerd om het certificaat jaarlijks te vernieuwen, aangezien kennis en vaardigheden snel wegzakken. Vooral als je het niet op dagelijkse basis nodig hebt.

Vanaf € 145 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Boek makkelijk en snel de beste BHV cursus
Bij CursusGeregeld.nl boek je snel en eenvoudig de beste BHV cursus passend bij jouw wensen. Als particulier, maar ook als werkgever. Hoe werkt dat? Gebruik de uitgebreide filteropties om te vinden wat je zoekt. Bijvoorbeeld in welke plaats je een cursus wilt volgen en of de cursus startgarantie heeft, zodat je er altijd zeker van bent dat de BHV cursus doorgaat! De goedkoopste en best passende BHV cursus gevonden? Dan kun je die gelijk via CursusGeregeld.nl boeken. Eitje!
Is een cursus bedrijfshulpverlening verplicht?
Ja, want hiermee kan jij of één van je collega’s direct hulp bieden bij onveilige situaties in het bedrijf. Het is daarom voor elke werkgever verplicht om een BHV’er in de organisatie te hebben. Hiermee voldoe je aan de eisen die staan omschreven in de Arbowet.
De inhoud van BHV cursussen
Tijdens de lessen wordt theorie vaak afgewisseld met praktijkoefeningen. Het gaat bij hierbij om levensreddende handelingen, zoals:

Eerste hulp bij ongelukken (EHBO)
Reanimatie met AED
Communicatie
Ontruimen
Brand

Welke BHV cursus past het beste?
Voor een BHV cursus kun je kiezen uit 2 verschillende soorten cursussen: namelijk de BHV Basis en de BHV Herhaling. Is dit de eerste keer dat je een bedrijfshulpverlening cursus wilt gaan volgen? Dan kies je voor een BHV Basis cursus. Wanneer bestaande kennis aan het wegzakken is en je toch up-to date wilt blijven, dan is BHV herhaling de juiste keuze. Geadviseerd wordt om dit jaarlijks te doen!
De 2 soorten Bedrijfshulpverlening cursussen:
BHV Basis
Wanneer je niet eerder een bedrijfshulpverleningscursus gevolgd hebt, kan je, jezelf inschrijven voor een basiscursus. Tijdens deze training worden (spoedeisende) eerste hulp, communicatie, alarmeren en ontruiming, bestrijding van beginnende brand en AED-training behandeld.
BHV Herhaling
Wetten en regels worden continu aangepast en BHV’ers moet hiervan op de hoogte blijven. Een BHV herhalingscursus is voor er dan ook BHV’ers waarvan het certificaat verloopt. Met de herhalingscursus wordt het BHV certificaat met 1 jaar verlengd. Het BHV diploma hoort echter wel nog geldig te zijn op het moment van hercertificeren. De beoordeling van de herhalingscursus bestaat wederom uit een praktijkbeoordeling en een theorie-examen.
Extra specialisatie naast een cursus BHV
Naast de basis BHV cursus is het voor organisaties ook handig om kandidaten met een extra cursus te specialiseren. Het type cursus om in te specialiseren heeft vooral te maken met de verantwoordelijkheid van de werknemer of leidinggevende op de werkplek, denk aan functies zoals: BHV Ploegleider, BHV Coördinator etc. Aanvullende cursussen die je kunt volgen zijn:

Adembescherming voor de bedrijfshulpverlener
Code 95
Coördinator/Hoofd BHV
Eerste Hulp aan kinderen
Ploegleider BHV
Preventiemedewerker

BHV examen afleggen
Iedere kandidaat legt tijdens zijn training een examen af om opgedane kennis en hulptechnieken te toetsen. Het examen wordt afgenomen aan het eind van de cursusdag en bestaat uit twee delen. Een theoretische deel waarin je spoedeisende eerste hulp, brandbestrijding en ontruimingsvragen moet kunnen beantwoorden en een praktijk examen, waarbij een BHV instructeur je beoordeelt op je vaardigheden. Als beide examens met een voldoende worden afgerond ben je geslaagd!
Klassikale BHV cursus
Als je de digitale BHV cursus hebt afgerond krijgt je toegang tot het online examen, deze bestaat uit 30 meerkeuzevragen. Direct na afloop van het examen wordt de score gecontroleerd en krijg je te horen of je bent geslaagd. Ter voorbereiding kan je vooraf ook proefexamens maken. Na het succesvol volgen van een klassikale BHV cursus zijn de medewerkers getraind tot een gecertificeerde Bedijfshulpverlener.
BHV-zelfstudie met boek of e-learning
Het is ook mogelijk om jezelf via het internet voor te bereiden op het examen. Hiervoor kan je een e-learning cursus volgen waardoor je op je eigen tempo en zelfgekozen tijdstip kan voorbereiden voor het praktijkdeel. Cursisten worden hiervoor toegelaten indien zij de e-learning volledig hebben afgerond. Op de praktijkdag wordt vervolgens een praktijkbeoordeling en een theorie-examen afgenomen, waarna het behalen van de toetsing het certificaat wordt uitgereikt.
Klassikale BHV cursus waar en wanneer jij wilt!
Opleiders bij CursusGeregeld.nl bevinden zich door heel Nederland, daarom is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt om een training te volgen. Er bestaat bij ons de mogelijkheid om zelf te bepalen of je doordeweeks of op zaterdag de cursus wenst te volgen. Bij CursusGeregeld.nl volg je dus altijd de cursus wanneer het jou uitkomt.
Bedrijfshulpverleningscursus op eigen locatie?
Wanneer je met meerdere mensen van één organisatie een BHV cursus wilt volgen, kan het interessant zijn om deze in-company op de eigen locatie te volgen. Door de cursus in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten!
Wat zijn de kosten van een Bedrijfshulpverleningscursus?
BHV’ers moeten een passende cursus volgen. Om kosten te besparen en een goedkope BHV cursus te vinden, kun je daarom het beste je cursus bij CursusGeregeld.nl boeken. Cursisten ontvangen via CursusGeregeld.nl een kwaliteitsopleiding van deskundige en ervaren trainers. De beste en goedkoopste cursus is afhankelijk van de gestelde wensen en eisen. Ga daarom snel je BHV cursus vergelijken, zodat je zeker weet dat je de hele markt overziet. Dan weet je zeker dat je de beste en goedkoopste BHV cursus hebt gevonden voor jouw situatie!