Alle cursussen:

ATEX EX 001

ATEX EX 001 Sinds juli 2006 is de Europese wetgeving rondom Explosieveiligheid volledig van kracht. De wetgever verplicht de werkgever de risico’s te inventariseren en…

Vanaf € 79 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus VCA VOL Code 95 + examen (1 dag)

De VCA VOL cursus & Code 95 in 1 dag is de meest populaire cursus in Nederland. Door de mooie combinatie van VCA VOL & Code 95 heb je in 1 dag je VCA VOL certificaat en 7 punten voor je Code 95 registratie. Meer dan 90% van de cursisten volgen deze dagcursus waarna direct het examen word afgenomen.

Vanaf € 195 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties
Meer resultaten weergeven

Een VCA cursus vergelijken en boeken
Een VCA cursus boeken gaat heel gemakkelijk. Eerst maak je een keuze uit het type cursus dat je wilt volgen. Je kunt er namelijk voor kiezen om een e-learning of klassikale les te volgen of om beiden te doen. Een klassikale VCA cursus duurt meestal 1 dag en wordt afgesloten met het examen. In bovenstaand overzicht kun je alle actuele keuzes aan VCA cursussen terugvinden. Aan jou om de beste keuze te maken!

De beste keuze maken is makkelijk. Je kan makkelijk filteren op locatie, datum, dag of prijs.  Veel opleiders bieden ook startgarantie, zodat je zeker weet dat de VCA training door gaat. De perfecte VCA cursus gevonden? Dan kun je de cursus direct boeken!
Waar staat VCA voor?
De betekenis van VCA is Veiligheid, Checklist, Aannemers. Ook wel VGM genoemd, Veiligheid Gezondheid en Milieu. De oorsprong van VCA ligt in de petrochemische industrie waar het is opgezet om aannemersbedrijven te toetsen op hun veiligheidsbeleid. VCA is erop gericht dat bedrijven veiliger, gezonder en milieuvriendelijker werken en hierin structureel verbeteren en investeren om bedrijfsongevallen te verminderen. Een VCA cursus is dus een noodzakelijke training voor medewerkers die werkzaam zijn bij een aannemer of opdrachtgever die het VCA certificaat verplicht stelt.

Enkele voorbeelden van sectoren waar een VCA certificaat vaak door opdrachtgevers gevraagd wordt zijn: petrochemische industrie, bouw, elektrotechniek, procesbesturing, meubel, schoonmaak, schilder, uitzendbureaus, beveiliging en scheepsbouw.
Verschillende VCA certificaten
Er zijn verschillende soorten VCA certificaten. Het soort VCA certificaat heeft te maken met de verantwoordelijkheid van de werknemer of leidinggevende op de werkplek. Er zijn 3 soorten certificaten haalbaar: VCA-Basis, VCA-VOL en VIL-VCU. Je kunt het aanbod van deze cursussen en examens direct vergelijken en boeken via CursusGeregeld.nl

Er zijn 3 typen VCA-certificaten:
VCA Basis
Ook wel B-VCA genoemd. Hiermee toon je aan dat je de basiskennis bezit en dat je dus veilig kunt werken. Deze certificering heb je nodig wanneer je operationeel werknemer bent van bijv. een aannemersbedrijf. Door het volgen van een VCA basis cursus ben je bekend met de Arbowet- en regelgeving, herken je onveilige situaties en handelingen en kan je arbeidsongevallen voorkomen.
VIL-VOL
Staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Zoals de benaming al aangeeft is dit diploma geschikt voor leidinggevenden. Daarnaast is dit ook de variant die zzp’ers in de bouw nodig hebben. Met de VCA VOL cursus kan je andere medewerkers op een veilige manier hun werkzaamheden laten uitvoeren en leer je toolboxmeetings organiseren voor ondergeschikten.
VIL-VCU
VIL staat voor veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden en VCU voor Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. De VIL VCU cursus is dan ook bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden in een uitzendorganisatie. Voor deze doelgroep is het VIL-VCU certificaat verplicht. Net zoals met VCA Basis toon je aan dat je de basiskennis bezit omtrent veilig werken.
VCA examen
VCA examens worden afgenomen door één van de gecertificeerde VCA examenbureaus en het certificaat wordt verstrekt door de Stichting Samenwerking voor Veiligheid (SSVV). Voor kandidaten die moeite hebben met lezen kan een voorleesexamen geboekt worden. Alleen de beste keuze en kwaliteit vind je bij CursusGeregeld.nl.
VCA cursus online, klassikaal of incompany volgen?
Via CursusGeregeld.nl zijn er verschillende mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen.
Klassikale VCA cursus
Voor de VCA Basis staat 1 dag training die afgesloten wordt met het examen. Je hoeft je dan niet in het bijzonder verder voor te bereiden. Voor de VCA VOL en VIL VCU kan je zowel een 1- als 2-daagse cursus volgen. Bij een 1-daagse cursus wordt geadviseerd om zelf vooraf of het boek door te nemen of een e-learning te volgen.
VCA cursus via e-learning
Leer je het liefst op je eigen tempo en op een moment dat het goed uitkomt? Kies dan voor een e-learning. Je kunt het lesmateriaal combineren met een examen op een datum en locatie naar keuze. De VCA e-learning is een VCA cursus gebaseerd op video’s en oefenvragen die je stap voor stap online doorloopt. Je kan het examen ook oefenen door een proefexamen te maken.
Incompany VCA cursus
Wanneer je met meerdere mensen van één organisatie een VCA cursus wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de cursus in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten! Dit is vaak interessant vanaf 4 personen.
Altijd een cursus volgen met startgarantie
Met de startgarantie ben je altijd zeker dat VCA cursussen en VCA examens doorgaan! Na het afronden van het examen zie je direct of je geslaagd bent en heb je een geldig certificaat dat 10 jaar geldig is.
Hoe vind ik de goedkoopste VCA cursus?
De goedkoopste VCA cursus is niet altijd de beste keuze: kwaliteit is nét zo belangrijk. Voor sommigen is alleen een e-learning voldoende, terwijl anderen juist een klassikaal of 1-op-1 VCA-training nodig hebben om te kunnen slagen voor het examen.

Ons advies? Ga je VCA cursus vergelijken, zodat je zeker weet dat je de hele markt overziet. Dan weet je zeker dat je de beste en goedkoopste VCA cursus hebt gevonden voor jouw situatie.