Alle cursussen:

Cursus VCA Basis Arabisch + examen (1 dag)

In deze cursus word je bewust over welke risico’s er zijn tijdens het werk en hoe je veilig kunt werken. Deze VCA cursus is voor iedereen die nog niet eerder een VCA cursus heeft gevolgd of van wie het certificaat is verlopen. Ben je geen leidinggevende en niet actief als ZZP-er? dan is een VCA basis certificaat voldoende.

Vanaf € 294 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

ATEX EX 001

ATEX EX 001 Sinds juli 2006 is de Europese wetgeving rondom Explosieveiligheid volledig van kracht. De wetgever verplicht de werkgever de risico’s te inventariseren en…

Vanaf € 79 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

VCA Basis halen? Complete VCA cursus bij CursusGeregeld.nl vanaf €145

Binnen één dag VCA Basis halen? Met de VCA Basis cursus ben je voorbereid op ieder gevaar op de werkvloer. Zo kun je direct aan de slag in risicovolle omgevingen. In veel branches is het verplicht om een VCA Basis certificaat te hebben, zoals in de offshore, bouw, petrochemie, elektrotechniek en civiele techniek. Met een B-VCA-diploma op zak kun je aan de slag voor ruim 15.000 VCA-gecertificeerde bedrijven. Dat vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt.

VCA is de afkorting voor ‘Veiligheid Checklist Aannemers’. Dit is een lijst met werkmethodes en aandachtspunten om veiliger te werken. Wie een VCA-certificaat heeft, die houdt op de werkvloer rekening met deze veiligheidseisen. Zo verklein je de kans op een ongeluk. Dit geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor je collega’s. Herken je een onveilige situatie? Onderneem dan direct actie en laat zien dat je het VCA-certificaat niet voor niets hebt.

CursusGeregeld.nl heeft een breed aanbod op het gebied van VCA Basis. De meest populaire cursus is VCA Basis + examen in één dag. De cursist gaat ‘s ochtends naar een locatie in de buurt en krijgt daar een spoedcursus VCA Basis. Een docent behandelt de belangrijkste lesstof en neemt oefenvragen door. De checklist wordt punt voor punt doorgenomen. Ook wordt uitgelegd waarom er op een bepaalde manier gewerkt moet worden. Aan het eind van de dag wordt een examen afgenomen en gaat de cursist bijna altijd met een certificaat naar huis. De dagcursus heeft een hoog slagingspercentage, omdat de lesstof en de oefenvragen die ochtend nog zijn behandeld.

Een andere populaire training is de tweedaagse VCA Basis cursus. Deze is speciaal ontwikkeld voor cursisten die graag wat extra coaching wensen. Er wordt meer tijd genomen voor de lesstof en meer oefenvragen passeren de revue. Het slagingspercentage is logischerwijs iets hoger.

Wil je thuis in de avonduren en weekenden leren en je optimaal voorbereiden op het VCA Basis examen? Dan is e-learning zeer geschikt. De losse e-learning kost €25 euro. De meest populaire variant is de combinatie van e-learning met een examen. Het examen kun je niet vanuit huis doen, maar daarvoor moet je altijd naar een examenlocatie. Gelukkig heeft CursusGeregeld.nl tientallen examenlocaties die goed bereikbaar zijn.

Heb je een Pools werknemer die een VCA certificaat moet halen? Ontdek dan de anderstalige VCA Basis cursussen en examens. De ondersteunde talen zijn Arabisch, Russisch, Hongaars, Slowaaks, Pools, Engels, Spaans, Bulgaars, Portugees, Roemeens en Turks. Een anderstalige VCA Basis cursus is vaak iets duurder dan een Nederlandse cursus, maar het slagingspercentage voor anderstaligen is veel hoger. In de moedertaal is de kans op misverstanden namelijk kleiner. Zowel de klassikale les als het examen wordt in de gekozen taal afgenomen.

Voor wie is VCA Basis?

VCA Basis is voor operationele medewerkers, die op de bouwplaats of in een fabriek werken van een VCA-gecertificeerd bedrijf werken. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een muur metselen of timmerwerkzaamheden verrichten. Heb je een leidinggevende functie of ben je zzp’er? Dan heb je een VCA VOL-certificaat nodig.

Wie betaalt VCA Basis?

In de meeste gevallen betaalt een werkgever voor de cursus en het examen. Ben je werkzoekende en wil je graag aan het werk bij een VCA-gecertificeerd bedrijf? Dan kan het interessant zijn om zelf een VCA Basis-certificaat te halen. Je hebt dan een streepje voor op andere sollicitanten die nog geen certificaat hebben. Ook ben je waardevoller voor een werkgever en ontvang je wellicht een hoger salaris.
Wil je nog meer weten over VCA? Hieronder een overzicht van de belangrijkste vragen én antwoorden. Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Hoe moeilijk is VCA Basis?

Het examen is niet al te moeilijk, als jij je maar goed voorbereidt. Gemiddeld slaagt 95% van de deelnemers in één keer voor een VCA-examen. Ben je benieuwd naar het niveau? Online kun je een proefexamen doen. Dit proefexamen geeft een beeld van hoe een VCA Basis-examen eruit ziet.

Hoe duur is VCA Basis?

Kies je alleen voor e-learning, dan betaal je slechts €25, excl. btw. Ga je voor een combinatie van een VCA-cursus en examen? Dan betaal je vanaf €145, excl. btw. Een cursus op locatie bieden we aan vanaf €175 voor de eendaagse en €295 voor de tweedaagse opleiding.

Hoe boek ik een VCA Basis-cursus?

Dit kan gemakkelijk via de website CursusGeregeld.nl. Kies in het linkermenu ‘VCA Basis’ en vervolgens besluit je of je een complete cursus of alleen een examen wil doen. Klik op de knop ‘Locaties & startdata’ om te zien waar nog plek is. We proberen in iedere provincie een locatie te vinden, waardoor je maximaal 30 minuten hoeft te rijden naar een locatie. Controleer welke cursussen gegarandeerd starten, hoeveel plekken er nog zijn en wat de prijzen zijn. Zo kun je makkelijk €30-40 besparen.

Waar vindt het VCA Basis-examen plaats?

We werken samen met gecertificeerde VCA-examenbureaus in heel Nederland. Het is maximaal dertig minuten rijden naar een VCA-examenbureau.De Stichting Samenwerking voor Veiligheid verstrekt het B-VCA-diploma. Kandidaten die moeite hebben met lezen kunnen een voorleesexamen boeken.

Hoe ziet een VCA Basis-examen eruit?

Een VCA-examen duurt zestig minuten en bestaat uit verschillende vragen. Je krijgt meerkeuzevragen met drie, vijf of zes antwoordmogelijkheden. Bij vijf of zes antwoorden zijn vaak twee of drie antwoorden juist. Daarnaast zijn er ja/nee-vragen, moet je de juiste omschrijving bij het juiste plaatje kiezen en zijn er stellingen die je in de juiste volgorde moet zetten. VCA Basis telt veertig vragen en per vraag krijg je maximaal honderd punten. Er zijn maximaal 4.000 te verdienen. Voor VCA Basis moet je minimaal 2.580 punten scoren, oftewel je mag niet meer dan veertien vragen fout beantwoorden. In het geval van VCA Basis moet je minimaal 2.580 punten scoren. Voor VCA VOL geldt een minimum van 4.515 punten.

Ik heb mijn B-VCA-diploma gehaald: wat nu?

Je ontvangt binnen twee weken het B-VCA-diploma en een VCA-pasje. Binnen twee a drie werkdagen sta je al geregistreerd op de VCA-examenbank. Je kunt dus snel aantonen dat je een VCA-diploma hebt en dat je VCA-gecertificeerd bent.