Alle cursussen:

Cursus VCA VOL Code 95 + examen (1 dag)

De VCA VOL cursus & Code 95 in 1 dag is de meest populaire cursus in Nederland. Door de mooie combinatie van VCA VOL & Code 95 heb je in 1 dag je VCA VOL certificaat en 7 punten voor je Code 95 registratie. Meer dan 90% van de cursisten volgen deze dagcursus waarna direct het examen word afgenomen.

Vanaf € 215 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus VCA VOL + examen (1 dag)

Als je als leidinggevende of ZZP’er werkzaam bent in de bouw, petrochemie, haven of overheid, dan is kennis over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) verplicht. In deze cursus VCA VOL leer je veilig en verantwoord te werken en relevante wet- en regelgeving over veiligheid, gezondheid en milieu toepassen. Met dit VCA VOL certificaat laat jij zien dat je risico’s goed kan inschatten en dat je in staat bent om te signaleren wanneer een situatie (on)veilig is en welke maatregelen je moet nemen.

Vanaf € 190 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus VCA VOL + examen (2 dagen)

Ben je als leidinggevende of ZZP’er werkzaam in de bouw, petrochemie, haven of de overheid? Dan is kennis over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) verplicht. In de cursus VCA VOL (Veiligheid voor Operationeel Leidinggevende) leer je veilig en verantwoord werken. Maar ook relevante wet- en regelgeving over veiligheid, gezondheid en milieu toe te passen. Je leert hoe je risico’s in moet schatten en welke maatregelen je moet nemen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Vanaf € 395 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus VCA VOL Engels + examen (1 dag)

Wil jij graag je VCA certificaat halen, maar is je Nederlands niet zo goed? Boek dan de cursus VCA VOL inclusief het examen in het Engels. In deze cursus word je bewust over welke risico’s er zijn tijdens het werk en hoe je veilig kunt werken. Deze VCA cursus is voor iedereen die nog niet eerder een VCA cursus heeft gevolgd of van wie het certificaat is verlopen. Ben je leidinggevend of actief als ZZP-er? dan is een VCA VOL certificaat nodig.

Vanaf € 209 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

In slechts 1 dag een VCA VOL certificaat behalen? Boek direct en begin morgen al!


Wil je als zzp-er of leidinggevende aan de slag bij een bedrijf met grote veiligheidsrisico’s? Dan kun je erop rekenen dat een VCA VOL certificaat verplicht is. Maar ook wanneer het niet verplicht is maak je met een VCA diploma op zak een goede beurt. Hiermee laat je namelijk zien dat je weet hoe je veilig moet werken, je bewust bent van de veiligheidsrisico’s op de werkvloer en in staat bent risico’s te signaleren en aan te pakken.

In veel branches is er een verhoogd risico op lichamelijk letsel, gezondheidsproblemen of milieuschade. Dit geldt onder andere voor de bouw, petrochemische industrie, haven en bij de overheid. Voor veel bedrijven in deze sectoren gelden strenge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) en is een VCA certificering verplicht. Wil jij laten zien dat jij als zzp-er of leidinggevende over de juiste kennis op het gebied van veiligheid beschikt? Meld je dan direct aan voor een van onze 1- of 2-daagse VCA VOL cursussen.

De VCA VOL cursussen die je via CursusGeregeld.nl boekt vinden plaats op diverse locaties in Nederland. Bijna elke dag wordt er wel ergens in het land een gecertificeerde VCA training gegeven. Er is dus altijd een VCA VOL cursus te vinden bij jou in de buurt. Bekijk alle beschikbare data, kies een datum die in jouw agenda past en binnen 1 dag kun jij het VCA diploma op zak hebben. Tijdens de 1 daagse VCA VOL cursus behandelen we intensief alle theoretische kennis op het gebied van VGM. Aan het einde van de dag wordt direct een examen afgenomen. Hierdoor is de kans op slagen erg groot. Vind je het prettig om wat dieper op de stof in te kunnen gaan en meer gelegenheid te hebben om vragen te stellen? Kies dan voor een van onze 2-daagse VCA VOL cursussen.

Het grote voordeel van onze klassikale trainingen is dat je wordt begeleid door een zeer ervaren en deskundige docent. Dit biedt jou de mogelijkheid om vragen te stellen over bijvoorbeeld de toepassing van de regelgeving binnen jouw branche of organisatie. Wil je echt wat meer ingaan op de specifieke risico’s in jouw werkgebied en heb je minimaal 5 collega’s die ook het VCA VOL certificaat moeten behalen? Dan kun je er ook voor kiezen om een in-company VCA VOL training te boeken. Onze docent verzorgt dan op locatie een cursus voor de medewerkers van jullie bedrijf. Informeer naar de mogelijkheden en kosten.

95% van de deelnemers aan onze 1- en 2-daagse VCA VOL cursussen slaagt in 1 keer. Maar wil je echt zeker van je zaak zijn dan is het aan te raden om voorafgaand aan de cursus het lesboek VCA VOL van CursusGeregeld.nl te bestellen. Hierin kun je in je eigen tempo alle lesstof doorlezen zodat je goed voorbereid aan de cursus begint. En wil je echt verzekerd zijn van het certificaat dan kun je ook alvast een VCA VOL examen bekijken op de website van VCA Infra. Hier worden diverse proefexamens aangeboden die jou een goed beeld geven van het soort vragen dat je tijdens jouw examen kunt verwachten.

De 1-daagse VCA VOL cursus is ook beschikbaar in het Engels, zowel de theorie als het examen zijn dan volledig in de Engelse taal. Ook is er een mogelijkheid om VCA VOL te combineren met de CBR code 95 registratie. Je slaagt dan in 1 dag voor het examen VCA VOL en behaalt 7 punten voor je Code 95 registratie.

Vragen over de cursus VCA VOL? Hieronder beantwoorden we de meest gestelde vragen. Heb je nog een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Wat is VCA VOL?

VCA VOL is een certificaat dat aantoont dat je als leidinggevende of zzp-er risico’s op de werkvloer goed kunt inschatten en in staat bent onveilige situaties te herkennen en aan te pakken. Het VCA certificaat is een verplichting voor bedrijven die actief zijn in branches met een verhoogd veiligheidsrisico. Denk hierbij aan de industrie, bouw en haven. In Nederland zijn ongeveer 15.000 bedrijven VCA-gecertificeerd. Medewerkers van deze bedrijven moeten in het bezit zijn van een geldig VCA certificaat.

Wat is het verschil tussen VCA en VCA VOL?

VCA is een afkorting voor ‘Veiligheid Checklist Aannemers’. Het basiscertificaat is bedoeld voor alle operationele medewerkers van bedrijven in sectoren met een verhoogd veiligheidsrisico. Met jouw kennis van de checklist ben je in staat veilig te werken en risicovolle situaties te herkennen. Door adequaat op te treden in het geval van onveilige situaties help je de risico’s op de werkvloer te verkleinen.

De toevoeging VOL staat voor ‘Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden’. Als leidinggevende of zzp-er in een risicovolle werkomgeving wordt er van jou verwacht dat jij niet alleen zorg draagt voor jouw eigen gedrag. Je ziet er ook op toe dat jouw medewerkers zich houden aan veiligheidsregels en hun werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier uitvoeren.

Is VCA VOL moeilijk?

Van alle deelnemers aan onze VCA VOL cursussen slaagt een grote meerderheid in 1 keer. Speel je graag op safe? Bestel dan ook het VCA VOL lesboek en neem dit door voordat je aan de cursus begint. Of meld je aan voor de 2-daagse cursus waarbij je net iets meer tijd hebt om vragen te stellen en te oefenen met de leerstof. Je kunt ook alvast online oefenen met de proefexamens van VCA Infra. Deze proefexamens zijn mee te bestellen bij jouw boeking.

Hoeveel fouten mag je hebben bij VCA VOL?

Het examen VCA VOL telt 70 vragen. Hiermee kun je in totaal maximaal 7000 punten behalen. Voor het certificaat is een minimale score van 4515 punten vereist. Niet elke vraag is evenveel punten waard, maar deze score betekent dat je ongeveer 25 vragen fout mag beantwoorden. Gebruik de tijd die er staat voor het examen (75 minuten) goed en geef zo volledig mogelijke antwoorden. Daarmee kun je extra punten verdienen.

Wat kost een VCA VOL cursus?

Een cursus VCA VOL is via onze website al te boeken vanaf €189 excl. btw. Dit zijn de kosten voor een 1-daagse cursus inclusief het examen. Voor slechts €6 meer boek je de combinatiecursus VCA VOL & Code 95 inclusief examen. Je ziet de prijs voor de cursus van jouw keuze direct op de website, dus geen verrassingen.