Alle cursussen:

Cursus Heftruck Basis (1 dag)

In de cursus Heftruck Basis in 1 dag werken we met 5 doelstellingen. Allereerst is het verminderen van de veiligheidsrisico’s voor jouw directe omgeving en je collega’s/medewerkers. Daarnaast is het ook heel belangrijk om de risico’s met betrekking tot de schade te verminderen. Uiteraard moet je kennis op het juiste niveau zijn van de wet- en regelgeving (Arbowet). Ook niet geheel onbelangrijk is dat je voldoet aan de gestelde eisen met betrekking tot de opleiding voor de ARBO wet.

Vanaf € 175 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Heftruck Herhaling + Code 95 (1 dag)

De cursus Heftruck herhaling + Code 95 is een mooie combinatie waarbij je je heftruck certificaat verlengd en waarbij je gelijk 7 punten behaald voor je bijscholing Code 95. In 1 dag wordt je theorie weer op het juiste niveau gebracht en je praktijkkennis is dan weer up-to-date.

Vanaf € 200 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Heftruck Basis + Code 95 (1 dag)

Heftruck Basis & Code 95 in 1 dag is de voordeligste cursus als je een Heftruck certificaat nodig hebt. In 1 dag krijg je de basis begrippen van de theorie uitgelegd en leer je voor het praktijk gedeelte de basis handelingen die je uit moet kunnen voeren. Belangrijk voor deze cursus is wel, dat je al enige kennis hebt van het besturen van een voertuig. Het is een echte basis cursus waarin alleen de basis begrippen worden uitgelegd en je voldoet dan aan de minimale eisen voor de ARBO wet. Heb je echt geen enkele ervaring of wil je sneller ingezet kunnen worden als volwaardig heftruck chauffeur dan raden wij je de 2 daagse cursus aan.

Vanaf € 199 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Heftruck Basis (2 dagen)

Heftruck Basis in 2 dagen is een cursus als je een Heftruck certificaat nodig hebt en geen/heel weinig ervaring hebt met een heftruck. In 2 dagen tijd krijg je ruim voldoende begrippen theorie aangereikt én worden deze uitgebreid uitgelegd. Voor het praktijkgedeelte leer je meerdere verschillende handelingen die je uit moet kunnen voeren. Ook voldoet deze cursus volledig aan de eisen van de ARBO wet. Heb je al wel ervaring met de heftruck of wil je sneller ingezet kunnen worden dan is de 1 daagse cursus ook mogelijk.

Vanaf € 360 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Heftruck Basis + Code 95 (2 dagen)

Heftruck Basis & Code 95 in 2 dagen is een cursus als je een Heftruck certificaat nodig hebt en nog geen/heel weinig ervaring hebt met een heftruck. In 2 dagen tijd krijg je ruim voldoende begrippen theorie aangereikt én worden deze uitgebreid uitgelegd. Voor het praktijkgedeelte leer je meerdere verschillende handelingen die je uit moet kunnen voeren. Ook voldoet deze cursus volledig aan de eisen van de ARBO wet. Heb je al wel ervaring met de heftruck of wil je sneller ingezet kunnen worden dan is de 1 daagse cursus & code 95 ook mogelijk.

Vanaf € 410 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Heftruck SOG (1 dag)

De cursus Heftruck SOG Herhaling is vooral bedoeld als je werkzaam bent met een heftruck bij een bedrijf of opdrachtgever in de (petro-)chemische industrie, off-shore en industriële reiniging. De cursus voor jou geschikt als je nog geen certificaat Heftruck SOG in het bezit heb. Heb je deze wel of is deze net verlopen dan is een Heftruck SOG Herhaling opleiding de juiste keuze.

Vanaf € 541 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Een cursus Heftruck volgen bij jou in de buurt? CursusGeregeld organiseert bijna dagelijks Heftruck trainingen op locaties verspreid door heel Nederland. Of je nu een basis-, een herhaling- of combinatietraining met code 95, reachtruck, hoogwerker of kooiaap zoekt, CursusGeregeld heeft een geschikte training voor jou. Ontdek ons uitgebreide aanbod in het Nederlands, Pools, Roemeens of Engels en boek eenvoudig online. Al vanaf €175 boek je een 1-daagse cursus waarin jij wordt getraind in het veilig uitvoeren van basishandelingen met een heftruck zodat jij deze op een veilige manier kunt gebruiken tijdens het werk. Regel het zelf online of neem contact op met onze medewerkers. Zij helpen je graag verder.

Heftruck certificaat

Om op een veilige manier met een heftruck te kunnen rijden en werken wordt het behalen van een heftruck certificaat aangeraden. Dit certificaat toont aan dat de bestuurder de vereiste kennis en vaardigheden heeft om de heftruck veilig te bedienen. Deze cursussen en bijbehorende examens zijn gericht op beginnende heftruckchauffeurs en snijden onderwerpen aan zoals veiligheid, ergonomie, techniek en wet- en regelgeving. Daarnaast is het ook aan te raden om elke 5 jaar een herhalingscursus te doen om de kennis up-to-date te houden.

Cursus heftruck basis

Er zijn verschillende soorten heftruck cursussen waaronder de cursus heftruck basis. Deze cursus is gericht op beginnende heftruckchauffeurs die nog weinig of geen ervaring hebben met het besturen van een heftruck. Tijdens deze cursus leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om veilig en efficiënt te kunnen werken. Denk hierbij aan de veiligheidsregels, veilig tillen en verplaatsen van een lading, het parkeren en de technische aspecten van de heftruck. Deze cursus bevat een theoretisch en praktisch gedeelte, waarbij de deelnemers zowel in een klaslokaal als op een praktijk terrein leren. Na het afronden van deze cursus krijg je een heftruck certificaat dat aantoont dat je de basisvaardigheden voldoende beheerst om op een veilige manier te kunnen werken.

Heftruck herhaling

Om op een veilige manier te kunnen rijden is het aan te raden om elke vijf jaar een heftruck herhalingscursus te volgen om de geldigheid van het heftruck certificaat te behouden. Deze cursus is dus speciaal ingericht voor mensen die al in het bezit zijn van een heftruck certificaat. De herhalingscursus biedt de mogelijkheid om de kennis en vaardigheden op te frissen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en wetgeving. In 1 dag word je theorie- en praktijkkennis weer op het juiste niveau gebracht.

Anderstalige cursus

Bij CursusGeregeld is het ook mogelijk om een anderstalige basiscursus heftruck te volgen. Zo kun je de cursus in onder andere het Roemeens, Pools, en Engels volgen. Hierbij is het wel belangrijk dat de deelnemer al enige kennis heeft van het besturen van een voertuig. Tijdens deze cursus komen in 1 dag de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wet- en regelgeving Arbo en Milieu
 • Veiligheidseisen aan het ontwerp en de fabricage van (vork)heftrucks
 • Onderhoud en keuring aan (vork)heftrucks
 • De soorten, functies en kenmerken van heftrucks
 • Stabiliteit en last zwaarte
 • Omgevingsfactoren en relevante risico’s
 • Veiligheidsvoorzieningen op (vork)heftrucks en veilig gebruik
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Na het voldoende afronden van deze eendaagse cursus ben je in het bezit van een heftruck certificaat.

Heftruck SOG

De SOG-certificering is bedoeld om de veiligheid en kwaliteit van de werkzaamheden in de gas- en elektriciteitsbranche te waarborgen en om te voldoen aan de wettelijke vereisten. Om in aanmerking te komen voor een SOG-certificering, moet een heftruckchauffeur een specifieke SOG-cursus volgen die gericht is op het werken met heftrucks in de gas- en elektriciteitsbranche. Na het voltooien van de SOG-cursus en het succesvol afronden van het SOG-examen, ontvangt de chauffeur een certificaat dat aantoont dat hij of zij over de vereiste kennis en vaardigheden beschikt om veilig met een heftruck te werken in de gas- en elektriciteitsbranche.

Soorten certificaten

Er zijn veel verschillende soorten certificaten. Denk hierbij aan:
Basis heftruckcertificaat: Dit certificaat is bedoeld voor beginnende
heftruckchauffeurs en toont aan dat zij de basisvaardigheden hebben verworven om veilig met een heftruck te kunnen werken.

 • Herhalingscertificaat: Dit certificaat is bedoeld voor heftruckchauffeurs die al eerder een heftruckcertificaat hebben behaald en hun kennis en vaardigheden willen opfrissen en bijwerken.
 • SOG-certificaat: Zoals eerder vermeld, is dit certificaat specifiek voor de gas- en elektriciteitsbranche en is het bedoeld om de veiligheid en kwaliteit van het werk in deze branche te waarborgen.
 • Reachtruck certificaat: Dit certificaat is bedoeld voor heftruckchauffeurs die met een reachtruck werken. Een reachtruck is een soort heftruck die speciaal is ontworpen om in smalle ruimtes te werken en ladingen op grote hoogte te tillen.

Elk certificaat heeft zijn eigen kenmerken en bijbehorende theorie en praktijk. Je kunt de cursussen vaak in 1 dag afronden maar er zijn ook 2 daagse cursussen mogelijk.

Heftruck cursus bij CursusGeregeld

Bij CususGeregeld is het mogelijk om de verschillende heftruck cursussen te boeken. Of het nu gaat om een basiscursus voor nieuwe bestuurders of een herhalingscursus, bij CursusGeregeld vind je een passende heftruck cursus. Na afronden van de cursus ontvang je een certificaat en pasje als bewijs. Om aan deze cursus deel te nemen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Het is verplicht veiligheidsschoenen te dragen voor je eigen veiligheid. Daarnaast dien je in het bezit te zijn van een geldig legitimatiebewijs.

Vragen?

Kom je er niet helemaal uit welke heftruck cursus bij je past? Of heb je een vraag over deze of een van onze andere cursussen? Neem gerust contact op, we je graag verder. Bel direct naar 030 – 303 95 14, mail naar info@cursusgeregeld.nl of vul ons contactformulier in. Samen zorgen we ervoor dat je snel aan de slag kunt met de cursus die bij je past.

Onderstaand kun je ook het antwoord vinden op enkele veel gestelde vragen over onze training Heftruck.

Hoeveel kost een heftruck cursus?

Een 1-daagse training Heftruck basis is bij ons al te boeken vanaf €175,- Voor deze lage prijs ontvang je een training die bestaat uit een gedeelte theorie en een aantal praktijkoefeningen. Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat, dat 5 jaar geldig is, en een pasje. De trainingen worden georganiseerd op verschillende locaties in Nederland, dus ook bij jou in de buurt.

Is heftruck cursus moeilijk?

De cursus heftruck is ontwikkeld voor iedereen die voor zijn werk een heftruck moet kunnen besturen. Er is geen voorkennis vereist en er worden ook geen eisen gesteld aan het opleidingsniveau van de deelnemers. Wel bevat de training ook een gedeelte theorie waarin o.a. aandacht wordt besteed aan wet- en regelgeving, veiligheidseisen en veilig gebruik, maximale belasting en persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Hoe ziet een heftruck cursus eruit?

Een cursus heftruck begint met een theoretisch gedeelte waarin de instructeur stilstaat bij diverse onderwerpen. In dit gedeelte komen o.a. veiligheidseisen, onderhoud & keuring, risico’s, stabiliteit en veiligheidsvoorzieningen aan bod. Deze theorie zal later in de praktijk worden getoetst tijdens het uitvoeren van een aantal praktijkoefeningen. Deelnemers gaan hierin oefenen met rijden met en zonder lading, laden en lossen en het uitslaan en afzetten van lading.

Hoe lang duurt de opleiding heftruck?

De basistraining Heftruck wordt aangeboden als 1-daagse en 2-daagse opleiding. De 1-daagse variant is bedoeld voor deelnemers die al enige ervaring hebben in het rijden met een heftruck of soortgelijk voertuig. De 2-daagse cursus is gericht op kandidaten zonder enige voorkennis of ervaring. In deze training wordt dieper ingegaan op de theorie en is er meer gelegenheid tot oefenen met het besturen van de heftruck.

Is opleiding heftruck verplicht?

Het volgen van een opleiding heftruck is geen wettelijke verplichting, maar een werkgever is wel verplicht om te kunnen aantonen dat werknemers voldoende getraind en bekwaam zijn in het besturen van een heftruck. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor hun medewerkers te laten certificeren door een officieel opleidingsinstituut. Met het certificaat Heftruck van CursusGeregeld op zak ben je in staat aan te tonen dat je voldoende bekwaam bent om een heftruck te mogen besturen.

Hoe lang is je heftruck certificaat geldig?

Het certificaat dat je ontvangt na afronding van de basistraining heftruck is 5 jaar geldig. Naast een certificaat ontvang je ook een pasje met daarop jouw persoonlijke gegevens en de datum van certificering. Deze kun je altijd bij je dragen zodat je op elk moment kunt aantonen dat je een relevante training gevolgd hebt.

Wie mag er op een heftruck rijden?

Voor het besturen van een heftruck geldt een minimale leeftijd van 18 jaar. Verder is er geen speciaal rijbewijs nodig voor het besturen van een heftruck. Wel wordt er van jou verwacht dat je weet hoe je een heftruck moet besturen en hier veilig en verantwoord mee om kunt gaan. Als bestuurder van een heftruck wordt er van je verwacht dat je op de hoogte bent van de risico’s van het rijden met een heftruck en weet hoe je deze kunt voorkomen.

Kun je zakken voor heftruck?

Voor het behalen van een certificaat heftruck hoeft geen examen te worden afgelegd. Je kunt in principe dus ook niet zakken voor heftruck. Om een certificaat te behalen moet je wel laten zien dat je op de hoogte bent van de theorie en in staat bent om op een veilige en verantwoorde manier een heftruck te besturen.