Redden van hoogte

Terug

Redden van hoogte

“Redden…? Waarom moet ik dat nou leren? Dat doet de brandweer toch?”

De ARBO-wet schrijft voor dat er vanaf iedere werklocatie een adequate vluchtweg moet zijn bij calamiteiten, en dat er een afdoende BHV-organisatie is. Dat geldt op niet alleen voor kantoren of loodsen, maar óók als je op hoogte werkt. Op hoogte betekent dit dat je een plan moet hebben voor als jijzelf of een collega gevallen is en aan zijn valbeveiliging hangt te bungelen. Want… hoe krijg je hem dan eigenlijk weer beneden?

Het is de verantwoordelijkheid van degene die op hoogte werkt om zichzelf of een collega weer naar de begane grond te krijgen als er iets gebeurt.

Er zijn nogal wat mensen en bedrijven die menen dat de brandweer dit wel regelt. De realiteit is helaas dat de brandweer ten eerste een hele tijd nodig heeft om op locatie te verschijnen met het correcte materiaal, en dan nog kunnen zij ook niet overal bij. Als je dan bedenkt dat je na 15 minuten hangen al last kan krijgen van het zogeheten Harnas Suspensie Trauma, dan kan je maar beter zelf zorgen dat je je kennis, kunde en materiaal op orde hebt voor een eventuele calamiteit.

Inhoud cursus Redden op hoogte

Een van de onderwerpen die tijdens de cursus Combi werken en redden op hoogte aan de orde komt is het harnas suspensie trauma. Bij een val van hoogte bestaat namelijk de kans dat het slachtoffer met specifieke medische problemen te maken krijgen; je leert deze herkennen en je leert effectieve reacties.

Het zal je compleet duidelijk zijn hoe het reddingsmateriaal werkt, en waarom voor dit materiaal gekozen is. De reddingstechnieken baseren we op het RESCUEPACK REACH of het TOWERPACK van de gerenommeerde fabrikant Heightec, of gebaseerd op het nieuwe JAG RESCUE systeem van Petzl. Desgewenst kunnen we de reddingscursus afstemmen op het door jouw gebruikte reddingsmateriaal.

Uit een risico-analyse van je specifieke werkzaamheden zal blijken wat de meest aangewezen reddingsmethode is. Desgewenst kunnen wij je helpen bij het opstellen van een dergelijke Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

Examen en Certificaat

De cursus wordt afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer je de examens succesvol afrondt, ontvang je je certificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig en toont aan dat je over de benodigde basiskennis en –vaardigheden beschikt om veilig en verantwoord van hoogte te kunnen redden.

Veilig werken op hoogte?

redden van hoogte

Voorkomen is beter dan genezen… Voorafgaand aan de cursus Redden op hoogte is het van belang dat je ook op de hoogte bent van Veilig werken op Hoogte.  Ook is het mogelijk deze cursus gecombineerd te volgen met de cursus Redden van Hoogte. Kijk hiervoor bij onze combi cursus.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 349 Excl. BTW

Locaties: 1

Startdata: 5

Hulp nodig?

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons