Cursus NEN 3140 VOP (1 dag)

Terug

NEN 3140 VOP (1 dag)

Tijdens de ééndaagse cursus NEN 3140 VOP leer je de gevaren en risico’s kennen die van toepassing zijn op het werken met elektrotechnische installaties. Je leert deze gevaren en risico’s beperken en elektrotechnische handelingen zelfstandig en veilig uitvoeren. De cursus is verdeeld in meerdere modules. HET NEN 3140 certificaat wordt uitgegeven na succesvolle afronding van de modules die tijdens de cursus worden behandeld.

Wanneer je je laat scholen tot Voldoende Onderricht Persoon (VOP) mag je elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren onder leiding en toezicht van iemand met Vakbekwaam Persoon (VP). 

Om aan elektrische installaties, apparaten en gereedschappen te mogen werken is een bepaalde minimale deskundigheid vereist. Dit kan zijn als operator, mechanisch monteur, IT-er of conciërge. Of je bent regelmatig werkzaam in schakelruimten, dan biedt de cursus NEN 3140 VOP (1 dag) de aanvullende kennis die noodzakelijk is. Een voldoend onderricht persoon mag eenvoudige elektrotechnische bedieningswerkzaamheden uitvoeren. Hij dient tevens bij al zijn werkzaamheden op de hoogte te zijn van elektrische gevaren en het veilig stellen hiervan.

Inhoud cursus NEN 3140 VOP

De cursus duurt 1 dag. Aandacht wordt besteedt aan onder andere de volgende onderwerpen:

  • Elektrotechnische gevaren en ongelukken
  • Elektrotechnische bedrijfsvoering en wetgeving
  • Veilig werken door deskundig personeel
  • Werken met een werkvergunning en schakelbericht

Voor wie?

Werk jij met, of in de buurt van elektrische installaties en ben jij de persoon die de veiligheid en werkzaamheid van deze apparaten en installaties beheert en controleert. Of werk je bijvoorbeeld in de bouw en komt het zo nu en dan eens voor dat je een stopcontact moet plaatsen? Ben je misschien conciërge op een school of binnen een andere instantie? Deze cursus is geschikt bij weinig of geen elektrotechnische kennis.

Certificaat

Aan het einde van de cursusdag ontvang je het certificaat NEN 3140 VOP. Dit certificaat heeft de geldigheidsduur van drie jaar.

Basis of herhaling?

Heb je al eerder de cursus NEN 3140 gedaan en ben je toe aan herhaling? Ook dan kun je deze cursus volgen om je certificaat te verlengen.

Zelfstandig werkzaamheden uitvoeren?

NEN 3140 VOP (1 dag)

Wil je zelfstandig elektronische werkzaamheden uitvoeren? OF ben je leidinggevende of zelfstandige? Dan is de cursus NEN 3140 VP meer geschikt voor jou.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 328 excl. btw

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)