Alle cursussen:

Cursus EHBO Herhaling (2 avonden)

Gelukkig hoef je niet elke dag je EHBO kennis te gebruiken. Daardoor zakt je kennis met de tijd weg. Jaarlijks herhalen is daarom erg belangrijk, zodat je altijd goed kunt handelen bij een ongeval.  Tijdens de herhaling EHBO halen we de stof die je geleerd hebt bij de cursus EHBO weer op.

Vanaf € 130 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus EHBO Herhaling (1 dag)

Na 1 jaar is het onvermijdelijk dat je eerder opgedane EHBO-kennis weer wat is weggezakt. Het is daarom belangrijk dat je vaardigheden en kennis weer opgefrist worden. Dit kan heel eenvoudig door het volgen van de cursus EHBO herhaling. In 1 dag wordt je weer bijgespijkerd op het gebied van eerste hulp, brand en ontruiming.

Vanaf € 130 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus EHBO Basis (3 dagen)

Een EHBO cursus gaat is een goede keus voor iedereen die meer wil weten over het verlenen van ‘eerste hulp’, of als dit vereist is vanuit de werkgever. Tijdens deze cursus wordt dieper ingegaan op Levensreddend Handelen door bijvoorbeeld uitweiding over de werking van het lichaam en verbandleer.

Vanaf € 459 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Levensreddend handelen en kleine blusmiddelen (LRH) voor monteurs (1 dag)

De cursus LRH ( Levensreddend handelen en Kleine blusmiddelen) is bedoel voor de monteurs die in het werkveld hun werkzaamheden verrichten aan bijvoorbeeld elektrische installaties. Deze cursus richt zich vooral op de praktijk van de monteur die werkzaamheden uitvoert maar ook voor de medewerker die alleen toezicht houdt. Met het behalen van dit certificaat voldoet uw medewerker aan de Stipel eis (o.a. LRH).

Vanaf € 145 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus EHBO aan kinderen (1 dag)

Er zit verschil in de manier hoe je Eerste Hulp verleent aan een volwassenen in vergelijk met Eerste Hulp verlenen aan een kind.
Kleine kinderen kunnen nog niet (goed) zeggen wat er aan de hand is. Daardoor is het moeilijker om erachter te komen wat er precies aan de hand is. Ook reageren kinderen anders op dergelijke situaties, wat de benadering van hen lastiger kan maken.

Vanaf € 79 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Wat is EHBO?

De afkorting EHBO staat voor Eerste Hulp Bij Ongelukken, oftewel Eerste Hulp. Met een EHBO-certificaat ben je in staat Eerste Hulp te verlenen aan mensen bij een ongeval in Nederland. De cursussen Eerste Hulp worden aangeboden door vrijwilligersverenigingen en opleidingsinstituten.

EHBO certificerende organisaties

Er zijn in Nederland een aantal certificerende instanties. De bekendste staan hieronder benoemd. Daarnaast kunnen opleiders ook een eigen Opleiders Certificaat verstrekken.

Het Oranje Kruis biedt zelf geen cursussen EHBO aan, maar faciliteert en coördineert voor cursussen in EHBO. Met het Rode Kruis is het mogelijk om een EHBO-cursus te volgen dat Europees erkend wordt. Het certificaat van First Aid International (FAI) wordt internationaal erkend. Cursussen van het Oranje Kruis en het Rode Kruis worden veelal door zorgverzekeraars vergoed. Informeer hiervoor bij je zorgverzekeraar.

Er zijn drie typen EHBO-cursussen:

1. EHBO Basis

Met deze cursus leer je hoe je Eerste Hulp kan verlenen aan mensen bij een ongeval. Tijdens de cursus krijg je training in wat je wel en niet mag doen in verschillende situaties. De inhoud van een EHBO-basiscursus bestaat uit de volgende situatie:

 • Uitwendige wonden
 • Bewusteloosheid of shock
 • Botbreuken
 • Verslikking
 • Vergiftiging
 • Reanimatie
 • Kennismaking AED

Je leert onder andere in het beoordelen van de toestand van het slachtoffer, het in veiligheid brengen van een slachtoffer, reanimeren en een AED te gebruiken. Er wordt tijdens de EHBO-cursus gebruik gemaakt van LOTUS-slachtoffer die een situatie zo realistisch mogelijk kan nabootsen. Aan het einde van de cursus volgt een officieel examen waarna je het EHBO-certificaat krijgt overhandigd.

2. EHBO Herhaling

Het EHBO-herhalingscursus is voor mensen die al eerder het EHBO-basiscursus hebben behaald. Om je EHBO-certificaat geldig te houden is het belangrijk om de herhalingscursus te volgen. Er zal opnieuw een officieel examen worden afgenomen waarmee het certificaat wordt verlengd.

3. EHBO aan kinderen

Bij Eerste Hulp Bij Ongelukken aan Kinderen (EHAK) is natuurlijk andere kennis vereist dan voor volwassenen. Met de cursus EHBO aan kinderen krijg je training in het verlenen van Eerste Hulp aan kinderen bij ongevallen. Vanuit het Ministerie van OC&W en GGD Nederland de eis gesteld dat gastouders bezitten over een certificaat Eerste Hulp aan Kinderen. Met dit EHBO-certificaat ben je in staat zowel in werk- als thuissituatie hulp te verlenen aan een kind. Aan het einde van de lesdag wordt de cursus afgerond door middel van een examen.

EHBO certificaten

Naast de basis EHBO-cursus is het mogelijk om meerdere (deel)certificaten te halen zoals:

 • Eerste hulp (DEH)
 • Eerste hulp aan kinderen (EHAK)
 • Jeugd eerste hulp
 • Reanimatie (inclusief AED)
 • First aid (Engelstalige cursus certificaat eerste hulp DEH)
 • Child First Aid (Engelstalige cursus EHAK)
 • Instructeur eerste hulp
 • Instructeur eerste hulp aan kinderen
 • LOTUS
 • Eerste hulp bij sportongevallen
 • Eerste hulp bij wandelletsel

Incompany training EHBO

Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie de EHBO-cursus wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen. Door de training in-company te volgen bespaar je (reis)tijd en kosten!