Alle cursussen:

Cursus Hoofd BHV Herhaling (1 dag)

Om de veiligheid binnen een bedrijf te waarborgen, is het nodig dat er een BHV-beleid binnen de organisatie aanwezig is. Je bent dan verantwoordelijk voor de coördinatie van de BHV-taken.
Deze zijn vastgelegd door de Arbowet aan een werkgever.

Vanaf € 289 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Hoofd BHV Basis (1 dag)

Om de veiligheid binnen een bedrijf te waarborgen, is het nodig dat er een BHV-beleid binnen de organisatie aanwezig is. De persoon die verantwoordelijk is voor de coördinatie van de BHV-taken, zoals die zijn vastgelegd door de Arbowet aan een werkgever, ligt bij de Hoofd Bedrijfshulpverlening. Deze persoon zorgt ervoor dat het BHV-plan voldoet aan de actuele wet- en regelgeving, houdt zich bezig met het voorkomen en beperken van calamiteiten, alsook de evaluatie van voorgevallen calamiteiten.

Vanaf € 629 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Ploegleider Basis (1 of 2 dagen)

De cursus BHV Ploegleider Basis is bedoeld voor personen die binnen hun organisatie aangewezen zijn om leiding en verantwoordelijkheid te nemen voor de BHV-taken binnen de betreffende organisatie. Er kan namelijk behoefte ontstaan aan een dergelijke persoon, wanneer er veel bedrijfshulpverleners in een bedrijf of instelling zijn en de plek waar zij moeten worden ingezet complex is. Een BHV Ploegleider kan namelijk inzet van de individuele bedrijfshulpverleners te coördineren.

Vanaf € 445 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Ploegleider Herhaling (1 dag)

De ploegleider BHV heeft tijdens een calamiteit de leiding over de ploeg bedrijfshulpverleners binnen de organisatie. Het is mede zijn taak om ervoor te zorgen dat zijn BHV-ploeg geoefend blijft. Ook is hij verantwoordelijk voor het beheer en de controle van de middelen van zijn BHV-ploeg. Deze cursus BHV Ploegleider Herhaling is erop gericht de kennis die je tijdens de cursus BHV Ploegleider Basis hebt opgedaan op te frissen en de praktijkvaardigheden te oefenen.

Vanaf € 335 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Wil jij als BHV hoofd zeker zijn van jezelf en in staat zijn leiding te geven aan de BHV organisatie van jouw bedrijf? Dan is de cursus BHV hoofd van CursusGeregeld precies wat jij nodig hebt! Onze ervaren instructeur vertelt jou alles wat je moet weten om jouw taken als Hoofd BHV goed uit te kunnen voeren. In slechts 1 dag leer je alle basisvaardigheden die je moet beheersen als coördinator van de BHV organisatie. Deze cursus volg je op een moment dat jou uitkomt op een locatie bij jou in de buurt. Wij bieden deze training namelijk meerdere keren per maand aan op diverse locaties in Nederland. Bekijk het aanbod en boek direct online, tegen een scherp tarief én zonder reserveringskosten. Nog vragen over de opleiding tot BHV Hoofd? Onze medewerkers helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op.

Wat is een hoofd BHV er?

Als BHV hoofd ben je verantwoordelijk voor de bedrijfshulpverlening binnen een organisatie of bedrijf. Het hoofd draagt zorg voor het opstellen en implementeren van het BHV plan en zorgt ervoor dat de BHV’ers voldoende opgeleid en getraind zijn om hun taken goed uit te kunnen voeren. Daarnaast is het BHV hoofd het aanspreekpunt voor externe partijen zoals de brandweer en zorgt voor een goede samenwerking tussen de BHV’ers en deze partijen.

Waarom BHV hoofd?

Binnen elke organisatie of bedrijf is het aan te raden om minimaal een BHV hoofd aan te stellen. Zo wordt de veiligheid binnen de organisatie of het bedrijf gewaarborgd. Daarnaast zorgt dit hoofd dat er preventieve maatregelen genomen worden om noodsituaties te voorkomen. Wanneer zich een noodsituatie voordoet zal het BHV hoofd optreden als coördinator en stuurt hij of zij de BHV’ers aan om de situatie zo goed mogelijk te beheersen en zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Om deze functie te kunnen vervullen moet je al in het bezit zijn van een BHV basis certificaat. Heb je deze nog niet? Bekijk dan onze BHV basiscursussen.

BHV hoofd basis

Tijdens deze Hoofd BHV basiscursus wordt zowel praktijk als theorie behandeld waarbij diverse onderwerpen zoals de huidige wet- en regelgeving en het opstellen van een BHV plan aan bod komen. Daarnaast leer je alles over het opzetten van een BHV organisatie en hoe je zorg draagt voor de opleiding van de BHV’ers binnen het bedrijf of de organisatie. Ook leer je over de interne communicatie met BHV’ers. Dit alles helpt je bij jouw verantwoordelijkheden. Nadat je deze cursus met goed resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat dat een jaar geldig is. Na het volgen van deze cursus kun je jouw certificaat verlengen door het volgen van een BHV hoofd herhalingscursus.

Ploegleider BHV basis

Deze cursus is bedoeld voor personen die binnen een bedrijf of organisatie zijn aangewezen om leiding en verantwoordelijkheid te nemen voor de BHV-taken. Een ploegleider BHV basis kan de inzet van individuele hulpverleners coördineren. Dit kan van pas komen wanneer er veel BHV’ers binnen een bedrijf of organisatie zijn, of wanneer de locatie complex is. Naast het coördineren van de BHV ploeg draagt een ploegleider ook zorg voor de BHV middelen binnen de organisatie of het bedrijf en zorgt hij of zij ervoor dat de ploeg getraind blijft. Deze cursus wordt zowel als 1 daagse als als 2 daagse cursus aangeboden. Om het certificaat voor deze cursus te behalen moet je voldoende theoretische kennis hebben en de bijbehorende praktijkoefeningen voldoende afronden. Na het behalen blijft het certificaat een jaar geldig. Om de geldigheid van het certificaat te verlengen met een jaar dien je de herhalingscursus BHV ploegleider te volgen.

BHV hoofd operationeel

Als operationeel hoofd BHV draag je een grote verantwoordelijkheid binnen de BHV organisatie. Zo heb je uitgebreide kennis van de Arbo wet en regelgeving en dien je er op toe te zien dat deze wordt nageleefd. Met de basiscursus wordt je voorbereid op jouw taken en verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Na het behalen van deze cursus is het jouw taak om sturing te geven aan het BHV team. Daarnaast wordt tijdens deze cursus de kennis van de inzet van diverse hulpmiddelen uitgebreid. Ook dit certificaat is een jaar geldig. Volg de herhalingscursus BHV hoofd operationeel om de geldigheid te verlengen.

BHV hoofd beleidsmatig

Bij grotere bedrijven zal er naast een BHV coördinator ook een BHV hoofd beleidsmatig aangewezen worden. Hierbij zal de coördinator zich vooral bezighouden met operationele zaken waar het BHV hoofd beleidsmatig verantwoordelijk is voor de beleidsmatige kant van het BHV plan. Zo zal deze inzicht verschaffen over de huidige wet- en regelgeving op het gebied van BHV. Daarnaast biedt hij of zij handvatten voor het opzetten en onderhouden van de BHV organisatie. Deze cursus is speciaal voor wanneer je je bezighoudt met het invoeren, naleven en aanpassen van het BHV beleid. Daarnaast komt tijdens deze cursus ook aan bod hoe je een BHV netwerk opbouwt met mensen van binnen en buiten het bedrijf of de organisatie. Om deze cursus te volgen moet je in het bezit zijn van een BHV en BHV hoofd basiscertificaat.

Herhalingscursussen BHV

Om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is het, net als bij de BHV basiscursussen, nodig om minimaal een keer per jaar een BHV herhalingscursus te volgen. Zo heeft elke BHV cursus zijn eigen herhalingscursus. Ook deze boek je gemakkelijk via CursusGeregeld.

Waarom CursusGeregeld?

Door jouw BHV hoofd cursus of een van onze andere cursussen bij CursusGeregeld te boeken maak je gebruik van de volgende voordelen:

  • Een aanspreekpunt
  • Altijd in de buurt
  • De mogelijkheid voor incompany trainingen
  • Scherpste prijs
  • Geen reserveringskosten
  • Tot 10 werkdagen voor de startdatum kosteloos annuleren

 

Vragen?

Kom je er niet helemaal uit welke cursus er bij je past? Of heb je een vraag over deze of een van onze andere cursussen? Neem gerust contact op, dan helpen we je graag verder. Bel direct naar 030 – 303 95 14, mail naar info@cursusgeregeld.nl of vul ons contactformulier in. Samen zorgen we ervoor dat je snel aan de slag kunt met de cursus die bij je past.

Een antwoord op de meest gestelde vragen over hoofd bhv cursussen lees je hieronder.

Hoe wordt je hoofd BHV?

Vooral bij grotere BHV organisaties is het gebruikelijk dat er een Hoofd BHV wordt aangewezen. Deze functie kun je alleen vervullen als je hiervoor een gepaste training hebt gevolgd. De 1-daagse training Hoofd BHV basis bereidt jou voor op jouw taken en verantwoordelijkheden als Hoofd BHV.

Wat is een hoofd BHV er?

Hoofd BHV is een officiële functie binnen de BHV organisatie. De persoon die deze functie bekleedt draagt de verantwoordelijkheid voor het functioneren en instandhouding van de BHV organisatie.

Wat doe je als hoofd BHV?

Als Hoofd BHV heb je verschillende taken. Zo ben je verantwoordelijk voor de aanwezigheid en het up-to-date houden van het BHV-plan, zorg je ervoor dat de BHV-ers voldoende en op tijd getraind worden en onderhoud je contact met officiële instanties.

Is een hoofd BHV’er verplicht?

Nee, een Hoofd BHV is geen verplichting voor een BHV organisatie. De taken die deze uitvoert zijn wel verplicht en zullen dus ook bij het ontbreken van een Hoofd BHV moeten worden uitgevoerd. Deze taken moeten in zo’n situatie worden toegewezen aan, en uitgevoerd door een of meerdere personen binnen de organisatie.

Wat is het verschil tussen hoofd bhv en ploegleider bhv?

Het verschil tussen het hoofd BHV en een ploegleider BHV is dat de laatste een actieve rol speelt tijdens een calamiteit. Een hoofd BHV houdt zich voornamelijk bezig met het beleid van de organisatie, en is verantwoordelijk voor het opstellen van het BHV plan en het coördineren van de opleidingen en oefeningen voor de BHV’ers. In sommige organisaties worden deze functies gecombineerd en dus door dezelfde persoon uitgevoerd. Om de functie van BHV ploegleider te vervullen is wel een aparte training vereist.

Is er een examen Hoofd BHV?

Voor de functie van Hoofd BHV is het niet noodzakelijk dat er een examen wordt afgenomen. Wel moet er een cursus gevolgd worden waarin de benodigde kennis en vaardigheden worden behandeld. Een BHV instructeur beoordeelt je tijdens de cursus op je kennis en vaardigheden. Als deze voldoende bevonden worden dan mag je het certificaat ‘Hoofd Bedrijfshulpverlening’ in ontvangst nemen. Om aan de training deel te mogen nemen dien je in het bezit te zijn van een certificaat Basis BHV. Hiervoor wordt wel een examen afgenomen.