Alle cursussen:

Cursus Metselen Basisvaardigheid (2 dagen)

Vaak wordt metselwerk door ervaren metselaars gemaakt. Maar als een klein stuk metselwerk word uitgevoerd of gerepareerd moet worden, is het handig als jij dat zelf kan. Niet snelheid, maar kennis van zaken is dan van belang. In deze cursus metselen basisvaardigheid leer je ook de juiste verhouding van specie, hanteren van gereedschappen en het aanbrengen van specie. Je krijgt meer vakkennis en daarnaast leer je nieuwe ontwikkelingen.

Vanaf € 871 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Zetten van tegels (3 dagen)

In deze cursus leer je hoe je tegels moet aanbrengen op wanden en vloeren. Je leert de juiste werkvolgorde en doet handvaardigheid op. Je krijgt meer vakkennis en leert nieuwe ontwikkelingen. De inzet van specialisten wordt zo minder noodzakelijk. Je wordt een breder inzetbare vakman die met meer plezier en vakkennis werkt.

Vanaf € 913 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Stofvrij werken (1 dag)

Fijnstof is schadelijk voor je gezondheid. Daarom is deze cursus belangrijk om te volgen zodat je stofvrij kunt gaan werken. Vooral de kankerverwekkende stoffen zoals kwarts, hardhout, asbest, chroom en nikkel. Als je hiermee in aanraking komt, moet je op een verantwoorde, veilige en vooral gezonde manier werken. Door het volgen van deze cursus leer je blootstelling aan stof zoveel mogelijk te voorkomen.

Vanaf € 123 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Schadebeperkend openen van deur en raam (1 dag)

Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand zichzelf heeft buitengesloten of dat een woning moet worden opengebroken omdat er hulpgeroep klinkt? Ook deurwaarders hebben bij uitzettingen vaak professionele hulp nodig. De meest simpele methode is het forceren van een klein raam. Maar dat levert vaak behoorlijke schade op. Meestal is er een betere en snellere oplossing. Je leert enkele methoden hoe je deuren en ramen nagenoeg schadevrij kunnen openen.

Vanaf € 444 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Luchtdicht bouwen (1 dag)

Per 1 januari 2015 is volgens het Bouwbesluit de energieprestatie-eis (EPC) omlaag van 0,6 naar 0,4 gegaan. Daarnaast wordt de gedifferentieerde isolatie-eis voor de gebouwschil ingevoerd, waarbij de Rc waarde voor daken en gevels wordt verhoogd. Dit betekent dat je in de bouwpraktijk nauwkeurig moet werken om deze aangescherpte eisen te kunnen realiseren. Kleine wijzigingen in het ontwerp of in de uitvoering maken het optimaliseren van de thermische schil heel moeilijk.

Vanaf € 363 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties