Alle cursussen:

Levensreddend handelen bij IM

Bij een incident op de weg is een EBHO cursus vaak niet voldoende.
De veiligheid van de hulpverlener en het slachtoffer, op en langs de weg, spelen een even belangrijke rol. Tijdens deze cursus leren de deelnemers hoe zij verwondingen kunnen herkennen en levensreddend kunnen handelen wanneer de ambulance nog onderweg is, de eerste veiligheidsmaatregelen genomen zijn en wanneer de hulpverleners aandacht kunnen en moeten besteden aan de slachtoffers.

Vanaf € 235 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Eerste Veiligheidsmaatregelen bij verkeersincidenten (REVI) + code 95

Iedereen die op of langs de rijkswegen werkt, met ontheffing van Rijkswaterstaat, moet weten hoe om te gaan met incidenten. Deze REVI cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die operationeel betrokken zijn bij incidenten. Bij goed gevolg afronden van de cursus, ontvang je het certificaat heet Richtlijn Eerste Veiligheidsmaatregelen bij Verkeersincidenten (REVI).

Vanaf € 330 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Incident Management (IM) is niet meer weg te denken op onze wegen en is opgenomen in het huidige regeerakkoord. IM heeft zich in pakweg 15 jaar meer dan bewezen en vormt een klein, maar niettemin belangrijk, onderdeel van het verkeersmanagement in Nederland.

Bijzonder instrument
Incident Management staat voor een geheel aan daadkrachtige maatregelen om de weg na een incident zo spoedig mogelijk vrij te maken. Hierbij wordt rekening gehouden met de verkeersveiligheid, de behartiging van belangen van mogelijke slachtoffers en de beheersing van de ontstane schade. Dit alles wordt uitgevoerd en ondersteund door een bijzonder samenwerkingsverband tussen publieke en private organisaties. IM vormt daarbij een unieke en relatief goedkope vorm van management, die onze samenleving meer oplevert dan kost.

Samen IM beter maken
IM raakt ons allemaal en heeft grote betekenis voor ons land. De IM-ketenpartners vinden het belangrijk om kennis en informatie te delen met IM-geïnteresseerden. Of u nu weggebruiker, politiek medewerker, journalist, beleidsmedewerker, hulpverlener of burger bent. Door te delen hopen de IM-ketenpartners dat u de informatie op deze site kan hergebruiken voor eigen initiatieven en uw ervaringen wilt delen met ons. Zodat het IM-hulpverleningsproces in het bijzonder en Incident Management in het algemeen elke dag beter worden.