Alle cursussen:

Cursus DAV Herhaling (Deskundig Asbest Verwijderaar) (2 dagen)

Je certificaat voor de DAV 2 cursus is drie jaar geldig. Wil jij graag verder als deskundig asbestverwijderaar? Zorg dan dat je op tijd je DAV herhaling cursus volgt. Deze asbest cursus duurt maar één dag en heeft dezelfde insteek zoals jij gewend bent van de DAV 2 cursus. Je hoeft dus niet het hele traject van DAV opnieuw te doorlopen, het is alleen een opfrisser van het geheugen.

Vanaf € 0 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Stofvrij werken (1 dag)

Fijnstof is schadelijk voor je gezondheid. Daarom is deze cursus belangrijk om te volgen zodat je stofvrij kunt gaan werken. Vooral de kankerverwekkende stoffen zoals kwarts, hardhout, asbest, chroom en nikkel. Als je hiermee in aanraking komt, moet je op een verantwoorde, veilige en vooral gezonde manier werken. Door het volgen van deze cursus leer je blootstelling aan stof zoveel mogelijk te voorkomen.

Vanaf € 123 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus DAV-1 (Deskundig Asbestverwijderaar) (2 dagen)

In de cursus DAV-1 (Deskundig Asbestverwijderaar) wordt je opgeleid om op een veilige manier asbest te verwijderen. Je doet kennis op van de geldende wetten en regels. Er wordt vooral geoefend met de decontaminatie procedure. Hierbij leer je om te gaan met persoonlijke beschermingsmiddelen, zelfbescherming en ontsmetten. Daarnaast wordt geoefend met de basistechnieken om asbest te verwijderen. Ook word je voorbereid op het mentortraject.

Vanaf € 230 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus DAV-2 (Deskundig Asbestverwijderaar) (1 dag)

Tijdens de cursus DAV-2 word je opgeleid om veilig asbest te verwijderen. Je leert basiskennis over asbest en de geldende wetten en regels. Aan de hand van de decontaminatie procedure leer je jezelf te beschermen en ontsmetten. Ook ga je oefenen met de technieken om veilig asbest te kunnen verwijderen in de praktijk.

Vanaf € 698 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Wat is Asbest?
Asbest is een verzamelnaam voor een aantal mineralen die in de natuur voorkomen. Tot in de jaren tachtig werd asbest veelvuldig gebruikt als grondstof voor de bouw. Asbest staat bekend als gevaarlijk voor de gezondheid. Dit gevaar ontstaat wel pas als de vezels losraken en ingeademd worden, bijvoorbeeld bij een brand of wanneer er met het materiaal wordt gewerkt. In vaste toestand is asbest niet gevaarlijk voor de gezondheid. Sinds 1993 is het gebruik van asbest in de bouw in Nederland verboden.

Asbest cursussen
Er zijn op CursusGeregeld.nl verschillende cursussen te vinden die te maken hebben met asbest, zoals:
– Asbest herkennen en Asbest herkennen voor KVP/Werkvoorbereider
Tijdens deze cursus leer je hoe je asbest kunt herkennen, maar ook wat precies de risico’s van asbest zijn en hoe je hiermee te werk moet gaan. Ten slotte leer je wat de veiligheids- en bedrijfsvoorschriften zijn van het werken met asbest.
– Veilig werken met Asbestcementleidingen

Incompany Asbest cursussen
Wanneer je met meerdere mensen van 1 organisatie een training met betrekking tot Asbest wilt volgen, kan het interessant zijn om deze incompany op de eigen locatie te volgen.