Alle cursussen:

Cursus BHV Brand en ontruiming (1 dag)

In een brand en ontruiming cursus gaat het er dan ook niet om dat je optimaal leert om grote branden te blussen. Daar is de brandweer voor. Het gaat om het herkennen van calamiteiten en crisissituaties en het leiden van evacuaties om mensen die aanwezig zijn in het pand snel in veiligheid te brengen.

Vanaf € 225 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus EHBO voor onderweg Code 95 (1 dag)

De BHV (EHBO) + code 95 cursus is voor chauffeurs die graag in staat willen zijn om op te treden wanneer iemand eerste hulp nodig heeft, voor iedereen wie graag weet wat te doen bij calamiteiten. Voorkennis is niet nodig, tijdens de BHV (EHBO) cursus + code 95 leer jij alles wat je moet weten en ga je alles in de praktijk oefenen. De cursus telt mee voor 7 bijscholingsuren.

Vanaf € 195 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus Levensreddend handelen en kleine blusmiddelen (LRH) voor monteurs (1 dag)

De cursus LRH ( Levensreddend handelen en Kleine blusmiddelen) is bedoel voor de monteurs die in het werkveld hun werkzaamheden verrichten aan bijvoorbeeld elektrische installaties. Deze cursus richt zich vooral op de praktijk van de monteur die werkzaamheden uitvoert maar ook voor de medewerker die alleen toezicht houdt. Met het behalen van dit certificaat voldoet uw medewerker aan de Stipel eis (o.a. LRH).

Vanaf € 145 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Ploegleider Basis (1 of 2 dagen)

De cursus BHV Ploegleider Basis is bedoeld voor personen die binnen hun organisatie aangewezen zijn om leiding en verantwoordelijkheid te nemen voor de BHV-taken binnen de betreffende organisatie. Er kan namelijk behoefte ontstaan aan een dergelijke persoon, wanneer er veel bedrijfshulpverleners in een bedrijf of instelling zijn en de plek waar zij moeten worden ingezet complex is. Een BHV Ploegleider kan namelijk inzet van de individuele bedrijfshulpverleners te coördineren.

Vanaf € 445 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BHV Ploegleider Herhaling (1 dag)

De ploegleider BHV heeft tijdens een calamiteit de leiding over de ploeg bedrijfshulpverleners binnen de organisatie. Het is mede zijn taak om ervoor te zorgen dat zijn BHV-ploeg geoefend blijft. Ook is hij verantwoordelijk voor het beheer en de controle van de middelen van zijn BHV-ploeg. Deze cursus BHV Ploegleider Herhaling is erop gericht de kennis die je tijdens de cursus BHV Ploegleider Basis hebt opgedaan op te frissen en de praktijkvaardigheden te oefenen.

Vanaf € 335 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Cursus BBMI (Beheerder Brandmeldinstallatie)

Als in je bedrijf een Brandmeldinstallatie aanwezig is, dient er een beheerder aangewezen te worden. Diegene is verantwoordelijk met de bediening, periodieke controle en het preventief onderhoud van een brandmeldinstallatie zoals staat beschreven in de NEN 2654-1. Daarom volg je de cursus Beheerder Brandmeldinstallatie (BBMI).

Vanaf € 258 excl. btw

Bekijk cursus Cursusdata & locaties

Op zoek naar een andere BHV training dan de Basis BHV? Bekijk dan eens het aanbod hieronder. Hier vind je namelijk specifieke BHV trainingen voor bijvoorbeeld chauffeurs, beheer van de brandmeldinstallatie of ploegleider BHV. Zoals je gewend bent van ons bieden wij deze cursussen meerdere keren per jaar aan op diverse locaties in Nederland. Zo kun je de training volgen op een plaats en tijd die jou past, en kun je de tijd die je hieraan kwijt bent minimaliseren. Bovendien boek je bij ons online, zonder reserveringskosten en tegen een zeer scherp tarief. Lees meer over het aanbod in de categorie BHV Overig of boek direct de cursus die jij nodig hebt.

In een kleine organisatie is het voor jou als bhv-er vaak voldoende wanneer jij de basisvaardigheden beheerst. Je volgt dan een BHV basistraining waarin alle noodzakelijke modules en bijbehorende vaardigheden behandeld worden. In grotere BHV-organisaties worden de rollen verdeeld over meerdere personen en kan het zijn dat er een aanvullende training nodig is.

Overige BHV cursussen

Bij CursusGeregeld bieden wij daarom meer dan alleen de basis BHV cursussen. Dit aanbod varieert van een losse module BHV Brand en ontruiming of Levensreddend handelen. Maar ook voor specifieke taken als BHV Beheerder Brandmeldingsinstallatie of BHV Ploegleider Basis hebben wij een passende training. Voor chauffeurs bieden wij de combinatie BHV (EHBO) + code 95 training aan. Wat houden deze overige BHV cursussen in? En waarom komen ze van pas binnen jouw werkgebied? We vertellen je er graag meer over.

BHV Brand en ontruiming

De BHV cursus Brand en ontruiming is er specifiek op gericht om medewerkers te trainen om effectief te reageren op noodsituaties zoals branden en het veilig evacueren van mensen uit een gebouw. Deze 1-daagse cursus is een essentieel onderdeel binnen de bedrijfshulpverlening en is bedoeld om ervoor te zorgen dat werknemers bekend zijn met brandpreventie, brandbestrijding en ontruimingsprocedures.

De verschillende modules bij BHV Brand en ontruiming

Bij deze BHV cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

1. Brandpreventie: Binnen dit gedeelte van de cursus leren de deelnemers hoe branden kunnen ontstaan en zich kunnen verspreiden. Zo worden ze zich bewust van potentiële brandgevaren in de werkomgeving en leren ze hoe ze deze risico’s kunnen herkennen en verminderen. Het onderdeel brandpreventie omvat ook instructies over het veilig opslaan en gebruiken van brandgevaarlijke materialen.

2. Gebruik van blusmiddelen: Een belangrijk onderdeel van de BHV cursus Brand en ontruiming is het leren omgaan met verschillende soorten blusmiddelen, zoals brandblussers, brandslanghaspels en blusdekens. De deelnemers leren welk type blusmiddel geschikt is voor welk type brand en hoe ze deze blusmiddelen veilig en effectief kunnen gebruiken.

3. Brandbestrijding: Na een uitgebreide uitleg over de verschillende blusmiddelen is het tijd om te gaan oefenen met het bestrijden van een beginnende brand. Zo leren de cursisten hoe ze een beginnende brand kunnen benaderen en blussen, maar ook wanneer het veiliger is om niet te blussen maar te evacueren. Hierbij is het doel om werknemers de nodige kennis en het zelfvertrouwen te geven om op een verantwoorde manier een brand te proberen te beheersen voordat deze zich verder verspreidt.

4. Ontruimingsprocedures: Binnen dit onderwerp leren deelnemers hoe ze snel en georganiseerd een gebouw kunnen evacueren in geval van brand of een andere noodsituatie. Hierbij leren deelnemers het nodige over het wel of niet gebruiken van liften en de verschillende vluchtroutes zodat ze andere kunnen begeleiden tijdens het evacueren.

5. Communicatie: Een duidelijke en heldere communicatie is van belang tijdens noodsituaties. Daarom leren de cursisten hoe ze snel en beknopt informatie kunnen doorgeven aan de hulpdiensten en mede BHV’ers.

6. Praktijkoefeningen: Door in de praktijk aan de slag te gaan met de theorie vergroot je het zelfvertrouwen van de deelnemer waardoor ze juist en adequaat kunnen handelen tijdens een noodsituatie.

Het doel van de cursus

Het doel van de BHV cursus brand en ontruiming is om werknemers voor te bereiden op noodsituaties, zodat ze snel en adequaat kunnen handelen om de veiligheid van zichzelf en anderen te waarborgen. Hierbij wordt het bewustzijn van brandgevaren vergroot en leren ze effectieve brandbestrijdings- en ontruiming technieken.

BHV (EHBO) + Code 95

Deze BHV cursus is speciaal ontwikkeld voor chauffeurs die eerste hulp willen kunnen verlenen bij calamiteiten. Denk hierbij aan het verlenen van eerste hulp in noodsituaties tijdens het rijden zoals bijvoorbeeld verwondingen, bloedingen, shock, bewusteloosheid, een hartstilstand en andere medische noodgevallen.

Combinatie met e-learning

Wil je in plaats van een volledige klassikale cursus een gedeelte via e-learning doen? Met de BHV/EHBO cursus incl. e-learning + code 95 kun je zelf bepalen hoe je een gedeelte van de cursus invult. Hierbij hoef je maar een halve dag klassikaal les te volgen.

De BHV cursus in het kort

Tijdens deze BHV (EHBO) + code 95 komen er verschillende onderwerpen aan bod waaronder:
Een beginnende brand bestrijden
Levensreddend handelen
Reanimeren (met AED)
Helder en duidelijk communiceren tijdens een calamiteit

Cursus Levensreddend handelen en kleine blusmiddelen (LHR) voor monteurs

De cursus levensreddend handelen en kleine blusmiddelen (LHR) voor monteurs is speciaal bedoeld voor monteurs die werkzaamheden verrichten aan elektrische installaties. Zo leer je tijdens deze cursus onder andere:

 • Blussen van een beginnende brand
 • Gevaren bij het blussen
 • Communicatie met hulpdiensten
 • Reanimatie en gebruik AED
 • Hoe te handelen bij verschillende soorten verwondingen

De onderdelen worden tijdens praktijkopdrachten beoordeeld door de docenten. Beheers je de verschillende onderdelen voldoende? Dan ontvang je het LHR certificaat. Dit certificaat is 2 jaar geldig.

BHV Ploegleider basis

Wil je aan de slag als coördinator binnen het BHV team van jouw bedrijf? Met de BHV cursus Ploegleider Basis komt alles aan bod om op een goede manier te coördineren binnen het BHV team. Zo worden de volgende onderdelen behandeld:

 • Huidige wet- en regelgeving
 • Beheer en controle van de BHV middelen binnen de ploeg
 • Leidinggeven en communicatie tijdens calamiteit
 • Erkenning en repressie

Om deel te kunnen nemen aan deze BHV cursus moet je in het bezit zijn van een geldig BHV certificaat. Na het afronden ontvang je een certificaat Ploegleider BHV die een jaar geldig is. Om ervoor te zorgen dat het certificaat geldig blijft kun je eenmaal per jaar de cursus BHV Ploegleider herhaling bij wonen.

Cursus BBMI (beheerder brandmeldinstallatie)

Wanneer er in een bedrijf een brandmeldinstallatie aanwezig is, dient hier een beheerder voor aangewezen te worden. Deze persoon is onder andere verantwoordelijk voor de periodieke controle en het onderhoud van de brandmeldinstallatie. De cursus BBMI bevat het volgende:

 • Periodieke controle en preventief onderhoud
 • Doormelden van brand
 • Ontruimingsalarminstallatie
 • Detectiezone, meldergroep en melderlus
 • Verantwoordelijkheden en beheer
 • Doel van een brandmeldinstallatie
 • Onderdelen van de installatie
 • Indicatoren en nevenindicatoren
 • Certificering

Na het voldoende afronden van de cursus ontvang je een certificaat met een geldigheidsduur van 3 jaar. Hierna wordt geadviseerd om de kennis op peil te houden met behulp van een herhalingscursus.

Zo zie je maar, bij CursusGeregeld.nl kun je terecht voor verschillende BHV cursussen. Naast BHV cursussen bieden we ook diverse VCA- en EHBO cursussen aan. Maar dit is niet alles, ook voor cursussen op locatie kun je terecht bij CursusGeregeld.nl. Bekijk ons volledige aanbod online of neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Vragen?

Heb je nog vragen? Hieronder kun je het antwoord vinden op de meest gestelde vragen. Maar onze medewerkers staan natuurlijk ook graag voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Aarzel daarom niet om contact met hen op te nemen.

Wat zit er in een BHV basiscursus?

Een BHV basiscursus behandelt alle vaardigheden en theorie die jij als BHV-er moet beheersen. De cursus bestaat uit 2 modules: Brand & ontruiming en Levensreddend handelen. Deze zijn ook als losse module te volgen.

Hoe vaak moet je een BHV cursus herhalen?

Herhaling van een BHV cursus is aan te raden om op de hoogte te blijven van de geldende wet- en regelgeving en vaardig te blijven in de taken van een BHV-er. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen om jaarlijks een herhalingscursus te volgen. Hiermee zorg je ervoor dat kennis en vaardigheden binnen de BHV organisatie up-to-date blijven.

Hoelang BHV cursus geldig?

Op het certificaat dat je ontvangt na voltooiing van de cursus staat aangegeven hoe lang deze geldig is. Voor veel BHV cursussen is dit een jaar, maar er zijn ook certificaten die 2 jaar geldig zijn. De geldende wetgeving (Arbowet) stelt dat BHV-ers voldoende getraind moeten zijn. In een werkomgeving met een hoog risico op veiligheidsincidenten kan het daarom aan te raden zijn meerdere keren per jaar te herhalen.

Hoe lang duurt online BHV cursus?

Naast klassikale BHV cursussen bieden wij ook E-learning BHV aan. Dit is een BHV training die je online kunt volgen. Je hebt hiermee de vrijheid om deze te doen op een moment dat het jou uitkomt en bent niet gebonden aan een fysieke locatie. Lees meer over onze E-learning BHV.

Is een BHV cursus moeilijk?

Voor veel mensen zal de inhoud van de BHV cursus in de eerste instantie nieuwe informatie zijn waardoor in de basiscursus de nadruk zal liggen op de theoretische kennis. Ook de vaardigheden zijn in de meeste gevallen nieuw waardoor er vooral aandacht besteed wordt op de basisvaardigheden. Wij bieden ook de mogelijkheid tot incompany BHV training. Dit type training heeft als voordeel dat de instructie zowel in de theorie als de praktijk toegespitst kan worden op bedrijfsspecifieke risico’s. Dit maakt de inhoud van de training vaak interessanter en beter te begrijpen.