Veilig werken met Reachtruck Herhaling

Terug

Veilig werken met Reachtruck

De ARBO-wet verplicht de werkgever om werknemers die werken met interne transportmiddelen met een eigen aandrijving zoals de reachtruck voldoende instructie te geven. Werken met een reachtruck kan gevaren met zich meebrengen. In deze cursus Veilig werken met Reachtruck Herhaling leer je hoe je op een verantwoorde en efficiënte wijze een reachtruck moet besturen. Maar ook hoe je er op een veilige manier mee kunt werken.

Introductie

Voor mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving en voor hijs- en hefwerktuigen, geldt dat alleen werknemers die daarvoor over een specifieke deskundigheid beschikken mogen bedienen. Hoe de specifieke deskundigheid wordt ingevuld wordt overgelaten aan de werkgever. Een reachtruck chauffeur moet 16 jaar of ouder zijn. Tot je 18e verjaardag moet je onder deskundig toezicht werken. Werkgevers zijn verplicht in hun RI&E aandacht te besteden aan de specifieke gevaren in het werk van minderjarige reachtruck chauffeurs.

In praktijk adviseren we je een cursus met diploma/certificaat te volgen. In geval van een ongeval moet de werkgever kunnen aantonen dat de gebruiker deskundig opgeleid is. Maar ook dat de parate kennis op peil was ten tijde van het ongeval. Een cursus wordt bekrachtigd met een instituut certificaat met een adviesgeldigheid van 5 jaar. De nadruk ligt op de veiligheidsvoorschriften. Deze zijn tevens door de Inspectie SZW geformuleerd.

Doelgroep

Bestuur je beroepsmatig een reachtruck? Dan is de cursus voor jou bestemd. De minimumleeftijd is 16 jaar.

Opleidingsniveau

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de cursus veilig werken met de reachtruck te volgen.

Resultaat van de cursus Veilig werken met Reachtruck Herhaling

De cursus bevat een theorie-toets (multiple choice) en een praktijkbeoordeling over de onderwerpen die behandeld zijn. Bij gebleken geschiktheid ontvang je een certificaat met een adviesgeldigheid van 5 jaar. Mocht je laag geletterd zijn dan kan je de theorie-toets ook in beeldvorm afnemen zonder meerkosten.

Veilig werken met Reachtruck Herhaling

Hulp nodig?

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons