Cursus Veilig werken met de Verreiker (1 dag)

Terug

Cursus Veilig werken met de Verreiker

In 1 dag het certificaat ‘veilig werken met de verreiker’ halen? Dat kan!


Verreikers zijn bedoeld om lasten geleidt te verplaatsen.
Het vorkenbord wordt gebruikt met daaraan gekoppeld 2 vorken om de last te heffen.

De basis voor cursus en certificatie is vastgelegd in de Arbo-wet.
Het werken met een verreiker wordt als risicovol werk gezien. Bovendien valt het onder het werkveld verticaal transport en zijn er wetten, regelgeving en voorgeschreven cursussen. Een certificaat ‘veilig werken met de verreiker’ is bij wet verplicht om aan de slag te gaan met deze machine.

De cursus ‘veilig werken met de verreiker’ voldoet aan de voorgeschreven wet- en regelgeving. Na het behalen van het certificaat ben je vakbekwaam en kan je volgens alle eisen die de Arbo-wet stelt adequaat en veilig aan de slag met de machine.

Het verreiker certificaat is het bewijs dat je beschikt over alle theoretische en praktische kennis om veilig en verantwoord te kunnen werken met de machine. Hierdoor voldoet de werkgever aan de eisen die de Arbo-wet stelt.

Inhoud

De dag begint met een theoriegedeelte. Tijdens dit gedeelte worden richtlijnen, wet en regelgeving omtrent het veilig werken met de verreiker doorgenomen. Aan het dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhouden van de machine besteden we ook aandacht.

Het theoriegedeelte sluiten we af met een examen. Daarna vervolgen we de cursus met het praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte oefenen we de vaardigheden onder begeleiding van deskundige instructeurs. Er wordt goed ingespeeld op situaties uit de praktijk. Ook kan je zelf praktijksituaties aandragen, zo ben je goed voorbereid op het echte werk. Ook het praktijkgedeelte sluiten we af met een examen. Als je voor zowel theorie als praktijk een voldoende haalt, ontvang je het verreiker certificaat. Het certificaat is 5 jaar geldig.

Tijdens de cursus leer je veilig, verantwoord en adequaat te werken met de verreiker, alle voorschriften te volgen en onderhoud aan de machine uit te voeren.

Toelatingseisen

De cursus is geschikt als je met een verreiker werkt bij het verplaatsen, stapelen, laden en lossen van materialen en producten. Het maximum bedrijfslast moment is minder dan 10 ton meter. Als je eerder je certificaat hebt gehaald is er de herhaal cursus ‘veilig werken met verreiker’. Ben je een onervaren bestuurder? Dan bieden we je een aangepast programma.

vca basis boek

Klik hier voor andere cursussen in de categorie Verticaal Transport.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 219 excl. btw

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)

Inhoud

De dag begint met een theoriegedeelte, tijdens dit theoriegedeelte worden richtlijnen, wet en regelgeving omtrent het veilig werken met de verreiker doorgenomen. Ook wordt er aandacht besteedt aan het dagelijks, wekelijks en maandelijks onderhouden van de machine.

Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een examen. De cursus wordt vervolgd met het praktijkgedeelte. Tijdens het praktijkgedeelte worden de vaardigheden onder begeleiding van deskundige instructeurs geoefend. Er wordt goed ingespeeld op situaties uit de praktijk en je kunt zelf praktijksituaties aandragen, zo ben je goed voorbereid op het echte werk.
Ook het praktijkgedeelte wordt afgesloten met een examen.
Als je voor zowel theorie als praktijk een voldoende haalt, ontvang je aan het einde van de dag het verreiker certificaat. Het certificaat is 5 jaar geldig.
Tijdens de opleiding leer je veilig, verantwoord en adequaat te werken met de verreiker, alle voorschriften te volgen en onderhoud aan de machine uit te voeren.

Toelatingseisen

De cursus is geschikt als je met een verreiker werkt bij het verplaatsen, stapelen, laden en lossen van materialen en producten. Het maximum bedrijfslast moment is minder dan 10 ton meter. Als je eerder je certificaat hebt gehaald is er de herhaal cursus ‘veilig werken met verreiker’. Voor onervaren bestuurders wordt een aangepast programma aangeboden.