Cursus Veilig werken op hoogte (1 dag)

Terug

Cursus Veilig werken op hoogte

Werken op hoogte brengt risico’s met zich mee. De Arbowet spreekt al van werken op hoogte vanaf een hoogte van 2,5 meter boven de grond. Een val van deze hoogte kan namelijk al ernstige gevolgen hebben. Om veilig op hoogte te kunnen werken, is kennis van valbeveiliging en het beperken van risico’s noodzakelijk. 

Het nut van veilig omgaan met valbeveiliging zien veel mensen wel. Hoe je dat precies aanpakt, wordt in de cursus uitgelegd. Tijdens de cursus kom je in aanraking met allerhande veelgebruikt valbeveiligingsmateriaal. De opleider kiest er bewust voor om materialen van verschillende fabrikanten aan bod te laten komen, zodat je na afloop van de training een goed beeld hebt van wat handig werkt voor jouw eigen werksituatie.

Inhoud cursus Werken op hoogte

De eendaagse cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte leer je van onze gecertificeerde instructeurs alles wat je moet weten over onder andere de wetgeving met betrekking tot het veilig werken op hoogte, de gevaren en krachten bij vallen en klimmaterialen. Na het theoriegedeelte ga je zelf aan de slag om de kennis in de praktijk te brengen. Onder begeleiding van de instructeurs ga je onder andere aan de slag met het bevestigen van valbeveiliging en het klimmen en werken op hoogte.

Examen en Certificaat

De cursus wordt afgesloten met zowel een theorie- als een praktijkexamen. Wanneer je de examens succesvol afrondt, ontvang je je certificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig en toont aan dat je over de benodigde basiskennis en –vaardigheden beschikt om veilig en verantwoord op hoogte te kunnen werken.

Veilig werken op hoogte

Redden van hoogte?

Hoewel je in deze cursus leert veilig om te gaan met valbeveiliging, loop je altijd risico dat er toch iets gebeurt. Hoe je jezelf of je collega veilig naar de begane grond krijgt, leer je in de cursus Redden van Hoogte. Ook is het mogelijk deze cursus gecombineerd te volgen met de cursus Werken op Hoogte. Kijk hiervoor bij onze combi cursus.


Cursusdetails

Vanafprijs: € 295 excl. btw

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)