Cursus Veilig werken met Reachtruck Basis (2 dagen)

Terug

Cursus Veilig werken met Reachtruck Basis (2 dagen)

De ARBO-wet verplicht de werkgever om werknemers die werken met interne transportmiddelen met een eigen aandrijving zoals de reachtruck voldoende instructie te geven. Dit omdat werken met een reachtruck gevaren met zich mee kan brengen. In deze cursus Reachtruck basis (2 dagen) leer je hoe je op een verantwoorde en efficiënte wijze een reachtruck moet besturen. Maar ook hoe je er op een veilige manier mee kunt werken.

Introductie

Voor mobiele arbeidsmiddelen met een eigen aandrijving voor  hefwerktuigen, geldt dat deze alleen mogen worden bediend door werknemers die daarvoor over een specifieke deskundigheid beschikken. Hoe de specifieke deskundigheid die nodig is wordt ingevuld wordt overgelaten aan de werkgever. Een reachtruck chauffeur moet 16 jaar of ouder zijn. Tot zijn 18e verjaardag moet een reachtruck chauffeur onder deskundig toezicht werken. Werkgevers zijn verplicht in hun RI&E aandacht te besteden aan de specifieke gevaren in het werk van minderjarige reachtruck chauffeurs.

In de praktijk adviseren we een cursus met diploma/certificaat te volgen. In geval van een ongeval moet de werkgever kunnen aantonen dat de gebruiker deskundig opgeleid is en dat de parate kennis ook op peil was ten tijden van het ongeval. Een gedegen cursus bekrachtigen we met een instituut certificaat met een adviesgeldigheid van 5 jaar. De nadruk van deze cursus ligt dan ook op de veiligheidsvoorschriften, zoals deze tevens door de Inspectie SZW zijn geformuleerd.

Doelgroep

De cursus is bestemd voor personen die beroepsmatig een reachtruck besturen. De minimumleeftijd is 16 jaar.

Opleidingsniveau

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de cursus veilig werken met de reachtruck te volgen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. Alles wat je moet weten is in het lesplan opgenomen.

Resultaat van de cursus Reachtruck basis (2 dagen)

De cursus bevat een theorie-toets (multiple choice) en een praktijkbeoordeling over de onderwerpen die behandeld zijn. Bij gebleken geschiktheid ontvang je een certificaat met een adviesgeldigheid van 5 jaar. Mocht je laag geletterd zijn dab kunnen we de theorie-toets ook in beeldvorm afnemen zonder meerkosten.

Reachtruck basis (2 dagen)

Cursusdetails

Vanafprijs: € 350 excl. btw

Hulp nodig?

Nog vragen? Neem contact op met onze klantenservice.

info@cursusgeregeld.nl

030 303 95 14

Whatsapp ons

Daarom CursusGeregeld.nl

Bij CursusGeregeld.nl maken we je het zo makkelijk mogelijk:

  • Eén aanspreekpunt
  • Geen reserveringskosten
  • Scherpste prijs
  • Altijd in de buurt
  • Gratis annuleren (tot 10 werkdagen voor startdatum)