Een B-VCA, VOL-VCA- of VIL-VCU-diploma haal je niet zomaar. Je moet eerst tijdens een examen laten zien dat je de gevraagde basiskennis beheerst. Als je het VCA examen in een andere taal wilt doen dan Nederlands, is dat mogelijk. Dit kan voor zowel beeldscherm- als voorleesexamens. In dit artikel lees je in welke talen welke VCA examen mogelijk is.

Wat zijn de standaard talen voor het VCA Basis examen?

Het examen voor VCA basis kunt je allereerst in de standaardtalen Nederlands, Engels, Frans en Duits, Hongaars, Litouws, Pools, Portugees, Roemeens, Spaans, Turks en Russisch. Deze talen zijn standaardtalen, wat betekent dat examen hierin tot de dag voor aanvang geboekt kan worden.

VCA examen in de volgende andere talen is wel mogelijk, maar de aanvraagperiode is daarvoor 10 werkdagen. Dit geldt voor de talen: Arabisch, Bulgaars, Grieks, Kroatisch, Italiaans en Slowaaks.

Indien je het VCA basis examen in de taal Deens, Ests, Fins, Lets, Maltees, Noors, Sloveens, Tjechisch of Zweeds wilt doen, moet je rekening houden met een aanvraagperiode van 20 werkdagen. Ook moeten deze examens apart aangevraagd worden via VCA Infra. Neem hiervoor contact op met CursusGeregeld.nl

Wat zijn de standaard talen voor het VOL-VCA examen?

Het is heel belangrijk dat je als leidinggevende goed kan communiceren met de opdrachtgever. Daarom zijn de VOL-VCA examens uitsluitend beschikbaar in de talen het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Ik ben intercedent bij een uitzendorganisatie.
Welke mogelijkheden heb ik dan om het VIL-VCU examen doen?

VIL-VCU is voor medewerkers bij een uitzendbureau die personeel leveren aan VCA-certificeerde bedrijven. Daardoor moeten zij aan bepaalde kwaliteitseisen en veiligheidseisen moeten voldoen. Voor dit VCA examen kun je kiezen uit de Nederlandse of Engelse taal.

Deze informatie en meer is is afkomstig van VCA Infra.